Προκριματικά Μουντιάλ 2022: Σοβαρά επεισόδια με οπαδούς στα Αγγλία – Ουγγαρία και Αλβανία – Πολωνία

“Χαμούλης” πριν τις δυο αναμετρήσεις των προκριματικών του Μουντιάλ 2022. Σοβαρά επεισόδια αστυνομικών και Ούγγρων οπαδών στο Γουέμπλεϊ, πριν την έναρξη του ματς στην έδρα της Αγγλίας. Επεισόδια και πριν την έναρξη του Αλβανία – Πολωνία.

Δεκάδες οπαδοί της Ουγγαρίας συγκρούστηκαν με Βρετανούς αστυνομικούς που έκαναν χρήση γκλοπ, εντός του Γουέμπλεϊ, στο ξεκίνημα του εν εξελίξει αγώνα με την Αγγλία για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022.

Περίπου 600 Ούγγροι οπαδοί, στριμώχτηκαν σε μια μικρή γωνιά του γηπέδου, φορώντας τα μαύρα μπλουζάκια των Ultras που ακολουθούν την Εθνική ομάδα τους σε όλα τα γήπεδα της Ευρώπης.

Καθώς το ματς ξεκίνησε σεκιούριτι εισήλθαν στη συγκεκριμένη εξέδρα, με αποτέλεσμα να ακολουθήσουν πολύ βίαιες συγκρούσεις. Στη συνέχεια κατέφτασε στο σημείο ένας μεγάλος αριθμός αστυνομικών, που άρχισαν να χτυπούν με τα γκλοπ τους οπαδούς, πολλοί εκ των οποίων ανέβηκαν στο κιγκλίδωμα «απαντώντας» με κλωτσιές προς τους αστυνομικούς και τους σεκιούριτι.

Στη συνέχεια, η αστυνομία αποσύρθηκε σε μία φυσούνα και στο σημείο πήραν θέση ειδικές ομάδες καταστολής των αστυνομικών αρχών, με τα πνεύματα να ηρεμούν για την ώρα…

Κάτι ανάλογο, αλλά σε μικρότερη έκταση είχαμε και πριν τη σέντρα του Αλβανία – Πολωνία. Ενόψει του «τελικού» της δεύτερης θέσης στον 9ο όμιλο, οπαδοί των δυο ομάδων συγκρούστηκαν στην κεντρική πλατεία των Τυράννων με τους φίλους των γηπεδούχων να παίρνουν στο… κυνήγι τους Πολωνούς.

Οι συγκρούσεις συνεχίστηκαν και έξω από το γήπεδο, με τους Αλβανούς να εκτοξεύουν ό,τι αντικείμενο έβρισκαν προς τους ο Πολωνούς, οι οποίοι με τη σειρά τους… ανταπέδωσαν.

πηγή