Κατερίνα Σακελλαροπούλου: Κορυφαία εθνική προτεραιότητα η επίλυση του Κυπριακού

12/10/2021 | 19:04

«Αποτελεί κορυφαία εθνική προτεραιότητα η ανάγκη επίλυσης με την αναζήτηση μιας συμφωνημένης λύσης για το Κυπριακό ζήτημα» τόνισε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου υποδεχόμενη στο Προεδρικό Μέγαρο την Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κυπριακής Δημοκρατίας, Αννίτα Δημητρίου.

Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου, αφού ευχήθηκε στην κυρία Δημητρίου, κάθε επιτυχία στο νέο της αξίωμα, τόνισε ότι η «Ελλάδα θα συνεχίσει να στηρίζει την Κυπριακή Δημοκρατία στην προσπάθεια να αποκρούσουμε οποιαδήποτε απόπειρα δημιουργίας τετελεσμένων εκ μέρους της Τουρκίας, όπως δυστυχώς είδαμε πρόσφατα και στο θέμα των Βαρωσίων».

Παράλληλα, σημείωσε ότι η τακτική επικοινωνία σε όλα τα επίπεδα μεταξύ της Ελλάδας και της Κύπρου θα βοηθήσει στον καλύτερο συντονισμό, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι προκλήσεις, σε παγκόσμιο επίπεδο, όπως η υγειονομική κρίση, η οικονομία, η μετανάστευση και φυσικά πάνω απ’ όλα το Κυπριακό ζήτημα.

Αναφερόμενη στις διμερείς επαφές μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου, υπογράμμισε ότι μόνο θετικά μπορούν να προσφέρουν και τόνισε ότι ιδιαίτερα η διακοινοβουλευτική επικοινωνία είναι σημαντική γιατί αποσκοπεί και ενισχύει τον καλύτερο συντονισμό και την αλληλοκατανόηση των κοινοβουλευτικών αντιπροσώπων των δύο λαών.

Από την πλευρά της, η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κυπριακής Δημοκρατίας, Αννίτα Δημητρίου, αφού ευχαρίστησε την Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την θερμή υποδοχή, υπογράμμισε τον ισχυρό συμβολισμό της ανάδειξής της στο ύψιστο Πολιτειακό αξίωμα της Ελλάδας, σημειώνοντας ότι και επί της ουσίας, στέλνει το μήνυμα της ενδυνάμωσης των γυναικών, των ίσων ευκαιριών και δυνατοτήτων.

Υπογράμμισε, επίσης, ότι Ελλάδα και Κύπρος συνταυτίζονται αλλά και ακολουθούν μια άριστη κοινή πορεία συνεργασίας και σύμπλευσης για τις μικρές και μεγάλες προκλήσεις που έχουμε να διαχειριστούμε.

«Ειδικότερα, όσον αφορά τα ζητήματα που απασχολούν την ευρύτερη περιοχή και έχουν να κάνουν με την ασφάλεια και σταθερότητα, ειδικότερα όσον αφορά το Κυπριακό, η πραγματικότητα είναι ότι δεν είναι εύκολες οι συγκυρίες τις οποίες διάγουμε με μια πιο έντονη και προκλητική Τουρκία, η οποία προσπαθεί, συνεχώς να προβαίνει σε νέα τετελεσμένα, σε νέους τακτικισμούς.

Εξάλλου είστε πολύ καλά ενήμερη όσον αφορά το ζήτημα για τα Βαρώσια, που αντιβαίνει κάθε νομιμότητας του διεθνούς δικαίου, των ψηφισμάτων όπως και κάθε αρχής» τόνισε η κ. Δημητρίου.

Τέλος, χαρακτήρισε πολύ σημαντική την κοινοβουλευτική διπλωματία, η οποία δρα και λειτουργεί ενισχυτικά προς την κατεύθυνση των Κυβερνήσεων, με στόχο να διασφαλίσουμε: το Δίκαιο, τα ανθρώπινα δικαιώματα το κοινό μέλλον, το μέλλον που αξίζει σε μάς και τα παιδιά μας.

Ειδικότερα, εξέφρασε την ελπίδα «μέσα και από τη δική μας δράση, την κοινοβουλευτική, στον ρόλο που μας αναλογεί να μπορέσουμε πραγματικά να ενισχύσουμε αυτή την προσπάθεια αλλά βεβαίως και από κοινού να αντιμετωπίσουμε και άλλες προκλήσεις τις οποίες έχουμε να διαχειριστούμε, όπως την περιβαλλοντική κρίση».

πηγη

Θρήνος στην Πάτρα για τον θάνατο του 30χρονου Κώστα μετά από άγριο ξυλοδαρμό σε νυχτερινό κέντρο – Δρακόντεια μέτρα της ΕΛ.ΑΣ υπό τον φόβο αντιποίνων, η κραυγή της μάνας (ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ)

Πάτρα: 30χρονος έπεσε νεκρός μετά από συμπλοκή – Δύο παρέες παρεξηγήθηκαν σε κέντρο διασκέδασης και έγινε κόλαση! ΦΩΤΟ

Πάτρα: Έσπασαν καφετέρια του ιδιοκτήτη του νυχτερινού κέντρου που σκότωσαν τον 30χρονο Κώστα (ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ)

Πάτρα: Συνελήφθησαν οι δύο ιδιοκτήτες του νυχτερινού κέντρου Αβαντάζ όπου ξυλοκόπησαν μέχρι θανάτου τον 31χρονο

Πάτρα: Έριξε αυγά σε Αστυνομικό Τμήμα και περιπολικό – Συνελήφθη επί τόπου

Πάτρα: «Δούλευε για ένα μεροκάματο και τον φάγανε» – Συγκλονίζει η σύζυγος του 30χρονου που πέθανε μετά από άγριο ξυλοδαρμό

Αχαΐα: Ταμπουρώθηκε στο σπίτι του με όπλο – Επιχείρηση της Αστυνομίας – ΝΕΟΤΕΡΑ

Ανδραβίδα: Δεν άντεξε την απώλεια του γιου του – Τραγικό τέλος για 50χρονο ανήμερα την Πρωτοχρονιά