Για το «διπλό» στη Βιτόρια ο Παναθηναϊκός

Κόντρα στην Μπασκόνια απόψε (12/10, 21:30)

Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός προέρχονται από νίκες στη Euroleague και ρίχνονται στην πρώτη «διαβολοβδομάδα» με ανεβασμένη ψυχολογία. Οι τρεις από τις τέσσερις «μάχες» των δύο ελληνικών ομάδων για την 3η και 4η αγωνιστική είναι ελληνοισπανικές.

Συγκεκριμένα, ο Παναθηναϊκός αγωνίζεται στη "Fernando Buesa Arena" της Βιτόρια κόντρα στην Μπασκόνια την Τρίτη (12/10, 21:30), ενώ την Παρασκευή (15/10, 22:00) δοκιμάζεται  στην έδρα της Ρεάλ Μαδρίτης. Ουσιαστικά οι δύο αντίπαλοι των «πρασίνων» είναι και οι δύο ομάδες που έχει νικήσει μέχρι στιγμής ο Ολυμπιακός, στο ΣΕΦ, από το εναρκτήριο τζάμπολ. Η ομάδα του Πειραιά ξεκινά τη «διαβολοβδομάδα» από το «Παλάου Μπλαουγκράνα» με αντίπαλο την Μπαρτσελόνα, την Τετάρτη (13/10, 22:00), ενώ την Παρασκευή (15/10, 21:00) φιλοξενεί τη χωρίς νίκη Ζαλγκίρις Κάουνας, στο ΣΕΦ. 


ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Μετά την επική ανατροπή στο ματς του ΟΑΚΑ με τη Φενερμπαχτσέ, ο Παναθηναϊκός είχε ρεπό στην Basket League, κάτι που έδωσε χρόνο στον Δημήτρη Πρίφτη να προετοιμάσει καλύτερα την ομάδα για το απαιτητικό πρόγραμμα αυτής της εβδομάδας, με δύο αγώνες επί ισπανικού εδάφους. Οι «πράσινοι» ενισχύθηκαν στον «άσο», με την απόκτηση του 28χρονου Αμερικανού Γιόγκι Φερέλ. Ο πρώτος αντίπαλός τους, Μπασκόνια, την Τρίτη (12/10, 21:30) μετρά δύο ήττες (μία από Ολυμπιακό και μία από Αρμάνι Μιλάνο), είναι αποδυναμωμένη φέτος εν συγκρίσει με πέρυσι, κάτι που θα προσπαθήσουν να εκμεταλλευτούν οι «πράσινοι» για να δραπετεύσουν με το «διπλό» από τη "Fernando Buesa Arena". Τα ριμπάουντ αναμένεται να αποτελέσουν τον κρίσιμο τομέα αναφορικά στην υπόθεση νίκη, ενώ ο Παναθηναϊκός θα περιμένει πολλά και πάλι από τον Νεμάνια Νέντοβιτς, ο οποίος ήταν συγκλονιστικός στη νίκη επί της Φενερμπαχτσέ την περασμένη Πέμπτη (7/10), με 20 πόντους. 


Από τις υπόλοιπες αναμετρήσεις της 3ης αγωνιστικής ξεχωρίζει ο ρωσικός «εμφύλιος» ΤΣΣΚΑ Μόσχας-Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης και η επίσκεψη της Μακάμπι Τελ Αβίβ στο Μιλάνο.

 

ΑΜΠΕ

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ