Βραβευμένοι στην Μπερλινάλε απέναντι στα ρεκόρ του 007

 

Η επιτυχία της νέας περιπέτειας του πράκτορα 007, «No Time to Die» -με τα ρεκόρ που καταγράφει, έπαιξε καταλυτικό ρόλο στον μικρό αριθμό νέων εξόδων στις σκοτεινές αίθουσες. Έτσι, για την κινηματογραφική εβδομάδα που ξεκινά σήμερα, οι σινεφίλ, εκτός της τελευταίας ερμηνείας του Ντάνιελ Κρεγκ ως Τζέιμς Μποντ  που ήδη κυκλοφορεί-, θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν τους νικητές της φετινής Χρυσής και της περσινής Αργυρής Άρκτου της Μπερλινάλε.

«No Time to Die»: Ρεκόρ, για το παγκόσμιο box office, την εποχή της πανδημίας

Η τελευταία ερμηνεία του Ντάνιελ Κρεγκ ως Τζέιμς Μποντ σημείωσε ρεκόρ στο box office, από τις πρώτες κιόλας ημέρες προβολής του «No Time to Die».

Η ταινία -που έκανε παγκόσμια πρεμιέρα στο Λονδίνο την περασμένη Τετάρτη- ήδη έχει κερδίσει 119 εκατομμύρια δολάρια από εισιτήρια στις 54 αγορές που προβάλλεται, ένα ρεκόρ για το παγκόσμιο box office την εποχή της πανδημίας.

Μάλιστα, είναι το πρώτο χολιγουντιανό φιλμ από τη στιγμή που εμφανίστηκε ο κορωνοϊός που ξεπερνά τα 100 εκατομμύρια δολάρια σε εισπράξεις χωρίς να έχει αρχίσει η προβολή του στην Κίνα, τη δεύτερη μεγαλύτερη αγορά παγκοσμίως. 

Στη Βρετανία και την Ιρλανδία, οι εισπράξεις από τα εισιτήρια άγγιξαν τις 26 εκατομμύρια λίρες τις τέσσερις πρώτες ημέρες της ταινίας, που έκανε πρεμιέρα έπειτα από τρεις αναβολές. Το πρώτο τριήμερο, οι εισπράξεις έφτασαν το ποσό - ρεκόρ των 21 εκατομμυρίων λιρών, σύμφωνα με το UK Cinema Association.

Το «No Time to Die» ξεπέρασε το «Skyfall» και το «Spectre», τις δύο πιο επιτυχημένες ταινίες Τζέιμς Μποντ, οι οποίες έφτασαν τις 20 εκατομμύρια λίρες στο βρετανικό box office το πρώτο τριήμερο.

Σε παγκόσμιο επίπεδο, μέχρι στιγμής, το «No Time to Die» συμβαδίζει με το «Skyfall», την πιο επιτυχημένη ταινία Τζέιμς Μποντ όλων των εποχών, που κέρδισε 1,1 δισεκατομμύρια παγκοσμίως. Όμως, είναι κατά 17% πίσω από το «Spectre», που σημείωσε εισπράξεις 880 εκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως.

Αναμένεται η προβολή της ταινίας στις ΗΠΑ, τη μεγαλύτερη αγορά παγκοσμίως, από τις 8 Οκτωβρίου και στη συνέχεια στην Κίνα στις 29 Οκτωβρίου.

«Ατυχές Πήδημα ή Παλαβό Πορνό»

Στην τολμηρή κοινωνική σάτιρα από τον Ράντου Ζούντε («Άφεριμ!»), η Έμι, καθηγήτρια ιστορίας σε ένα πολύ καλό σχολείο, βλέπει την καριέρα και την υπόληψή της να απειλούνται, όταν διαρρέει στο ίντερνετ μια ερασιτεχνική ταινία ερωτικού περιεχομένου στην οποία πρωταγωνιστεί.
Οργισμένοι γονείς απαιτούν την απόλυσή της, η Έμι όμως αρνείται να παραδώσει τα όπλα. Το «Ατυχές Πήδημα ή Παλαβό Πορνό» είναι μια ταινία σε τρία, αφαιρετικά συνδεδεμένα μέρη: μια βόλτα στο Βουκουρέστι τού σήμερα, ένα παιχνιδιάρικο γλωσσάρι από παραδοξολογίες και αισχρότητες -που κορυφώνονται στο τρίτο μέρος και μία εκρηκτική κωμική αναμέτρηση.

H ταινία του Ρουμάνου σκηνοθέτη  απέσπασε τη Χρυσή Άρκτο στο Φεστιβάλ Βερολίνου 2021.

«Η Γυναίκα που Έφυγε»

Στο κορεάτικο δράμα του Χονγκ Σανγκ-σου, που απέσπασε την Αργυρή Άρκτο στο περσινό Φεστιβάλ Βερολίνου, όταν ο σύζυγός της φεύγει για δουλειές, η Γκαμχί, στη διάρκεια ενός συναρπαστικού 24ώρου, συναντά τρεις φίλους της που ζουν στις άκρες της μεγαλούπολης της Σεούλ.
 

Κάνουν φιλική συνομιλία αλλά υπάρχουν διαφορετικά ρεύματα που ρέουν ανεξάρτητα το ένα από το άλλο, τόσο πάνω όσο και κάτω από την επιφάνεια.

πηγη