Βραζιλία- κορoνοϊός: Ο Μπολσονάρου λέει ότι «βαριέται» ερωτήσεις σχετικά με τους θανάτους

12/10/2021 | 10:56

Ο ακροδεξιός πρόεδρος της Βραζιλίας Ζαΐχ Μπολσονάρου δήλωσε σήμερα ότι δεν θέλει να «βαριέται» από ερωτήσεις που σχετίζονται με το τραγικό ορόσημο των 600.000 θανάτων από την Covid-19 το οποίο ξεπέρασε η μεγαλύτερη χώρα της Λατινικής Αμερικής την περασμένη Παρασκευή.

Τα δημοσκοπικά ποσοστά του Μπολσονάρου καταγράφουν πτώση λόγω του χειρισμού της πανδημίας, του αυξανόμενου πληθωρισμού και της αδύναμης οικονομίας.

Ο Βραζιλιάνος πρόεδρος επιχειρεί από την έναρξη της πανδημίας να υποβαθμίσει τον αντίκτυπο του ιού, προτάσσοντας μη αποδεδειγμένες θεραπείες και τασσόμενος κατά των lockdown.

Σήμερα, καθώς ήταν περικυκλωμένος από υποστηρικτές του στην παραλία στο Γκουαρούχα, στην Πολιτεία του Σάο Πάολο, ένας δημοσιογράφος τον ρώτησε για τον αριθμό των νεκρών από την Covid-19.

«Σε ποια χώρα δεν πέθαναν άνθρωποι; Πες μου!» απάντησε ο ακροδεξιός πρόεδρος. «Κοίτα, δεν ήρθα εδώ για να βαρεθώ», συνέχισε ο ίδιος.

Με 601.011 νεκρούς αφότου εκδηλώθηκε η πανδημία του νέου κορωνοϊού στην Βραζιλία, η χώρα καταγράφει τον δεύτερο βαρύτερο απολογισμό θυμάτων παγκοσμίως σε απόλυτα μεγέθη, πίσω μόνο από αυτόν των ΗΠΑ. Τα καταγεγραμμένα κρούσματα έχουν φθάσει τα 21.575.820· η Βραζιλία παραμένει στην τρίτη θέση παγκοσμίως ως προς τον αριθμό μολύνσεων, μετά τις ΗΠΑ και την Ινδία, κατά τα επίσημα στοιχεία.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Μπήκαν στην Πάτρα οι αγρότες με τρακτέρ – Έκλεισαν την Περιμετρική, έβγαλαν με τα χέρια περιπολικό από το δρόμο (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Επεισόδια στη Γέφυρα Ρίου Αντιρρίου: H Αστυνομία μπλόκαρε τα τρακτέρ, πέρασαν πεζοί οι αγρότες, ξύλο, χημικά και χρήση κρότου-λάμψης (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ) – ΝΕΟΤΕΡΑ

Ουρές οχημάτων στην Περιμετρική της Πάτρας – Κλειστός επ’ αόριστον ο δρόμος από τους αγρότες, πρόταση στο τραπέζι για κινητοποίηση στη Γέφυρα την Τρίτη (ΦΩΤΟ)

Αυτός είναι ο Πατρινός που έχασε την ζωή του στο τροχαίο με το φορτηγό στην Ιόνια Οδό – Ήταν πατέρας τριών παιδιών

Σοκαριστικό τροχαίο στο κέντρο της Πάτρας: Ο δικυκλιστής εκφενδονίστηκε πάνω σε ΙΧ (ΦΩΤΟ)

Αίγιο: Για παρακώλυση συγκοινωνιών κατηγορούνται δύο αγροτοσυνδικαλιστές – Δικογραφία και για τον αποκλεισμό στην Αχαγιά

Τραγωδία σε παράδρομο της Ιόνιας Οδού – Νεκρός Πατρινός οδηγός φορτηγού μετά από ανατροπή (ΦΩΤΟ)

Έφυγε από τη ζωή η Ελένη Πραποπούλου, μια από τις καλλονές της παλιάς Πάτρας