Nations League: Tρίτη θέση για την Iταλία, νίκησε 2-1 το Βέλγιο στον μικρό τελικό

 

 

Την τρίτη θέση κατέλαβε στο φάιναλ φορ του Nations League η Ιταλία, καθώς επιβλήθηκε την Κυριακή με 2-1 του Βελγίου, στον μικρό τελικό, που διεξήχθη στο Τορίνο.

Οι Μπαρέλα (47') και Μπεράρντι (με πέναλτι στο 65') έδωσαν... αέρα δύο τερμάτων στους Ιταλούς, ενώ για τους «κόκκινους διαβόλους» μείωσε στο φινάλε (86') ο Ντε Κέτελερ.

Τρία δοκάρια είχαν με τους Σαλεμάκερς, Μπατσουαγί και Καράσκο οι Βέλγοι, οι οποίοι έπαιξαν χωρίς τους Λουκάκου και Εντέν Αζάρ.

Οι γηπεδούχοι, Ιταλοί μπήκαν δυνατά στο ματς και στο 3ο λεπτό προσέγγισαν για πρώτη φορά την περιοχή του Βελγίου, όμως το πλασέ του Κιέζα πέρασε πάνω από τα δοκάρια του Κουρτουά.

Στο 7’ ο Μπατσουαγί «απάντησε» στις ευκαιρίες, όμως και η δική του προσπάθεια μέσα από την ιταλική περιοχή πέρασε άουτ, ενώ στο 18’ το μακρινό σουτ του Μπεράρντι βρήκε σε ετοιμότητα τον Κουρτουά, ο οποίος έδιωξε με υπερένταση.

Στο 25’ οι Βέλγοι έφτασαν μία... ανάσα από το 1-0, όταν από ατομική ενέργεια και γύρισμα του Μπατσουαγί από τα δεξιά, ο Σαλεμάκερς πλάσαρε με τη μία, όμως η μπάλα δεν του έκανε το... χατίρι, χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι κι έδωσε την ευκαιρία στον Ντοναρούμα να μπλοκάρει.

Στο 42’ ο Κιέζα με ακόμη ένα μακρινό σουτ δεν απείλησε ιδιαίτερα τον Κουρτουά, ενώ το ημίχρονο έκλεισε με την τεράστια ευκαιρία του ίδιου παίκτη, ο οποίος έφυγε στην πλάτη της βελγικής άμυνας και πλάσαρε στη γωνία, αλλά ο Κουρτουά απέκρουσε καταπληκτικά με το πόδι σε κόρνερ.

Το β’ μέρος ξεκίνησε εντυπωσιακά για τους «ατζούρι». Πριν συμπληρωθεί το δεύτερο λεπτό του δευτέρου ημιχρόνου, ο Νικολό Μπαρέλα, με εντυπωσιακή «εκτέλεση» από το ύψος της περιοχής μετά από «χλιαρή» απομάκρυνση της μπάλας των Βέλγων, έκανε το 1-0 για την Ιταλία.

Το Βέλγιο άρχισε να γίνεται λίγο πιο πιεστικό μετά το 55’ και στο 60’ είχε και δεύτερο δοκάρι, αυτή τη φορά με τον Μπατσουαγί, ο οποίος «πάτησε» στην περιοχή και από πλάγια δεξιά εξαπέλυσε έναν «κεραυνό» που χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι κι έφυγε πλάγια.

Όσο το Βέλγιο... σημάδευε δοκάρια, η Ιταλία «απαντούσε» με γκολ. Τρία λεπτά μετά το δοκάρι του Μπατσουαγί (63’), ο Κιέζα έκανε ατομική ενέργεια και ο Καστάνιε τον ανέτρεψε καθαρά εντός περιοχής (έγινε σχετικός έλεγχος κι από το VAR). Ο Ντομένικο Μπεράρντι ανέλαβε την εκτέλεση στο 65ο λεπτό και δεν λάθεψε -παρότι ο Κουρτουά ακούμπησε την μπάλα- κάνοντας το 2-0 για τους «ατζούρι».

Στο 69’ ο Ντοναρούμα είπε «όχι» στο πολύ καλό πλασέ του Αλντερβάιρελντ μέσα από την περιοχή, ενώ στο 77’ ο MVP του πρόσφατου Euro είπε ξανά όχι στον Βέλγο αμυντικό, ο οποίος βρέθηκε σε θέση βολής μέσα στην ιταλική άμυνα.

Η τρομερή «γκίνια» των Βέλγων συνεχίστηκε και στο τελευταίο δεκάλεπτο, με τον Καράσκο να «σημαδεύει» στο 82’ για τρίτη φορά το δοκάρι (αριστερό κάθετο) του Ντοναρούμα, με την πίεση του Βελγίου να «ανταμείβεται» εντέλει στο 86’ σε μία υποδειγματική αντεπίθεση που ξεκίνησε από τον Κουρτουά και κατέληξε στην ασίστ του Ντε Μπρόινε στον Ντε Κέτελερ που μείωσε σε 2-1.

Στα λεπτά που απέμειναν η Ιταλία «έσφιξε» κι άλλο την άμυνά της και κράτησε το προβάδισμά της, κατακτώντας εντέλει την 3η θέση στο Nations League.

Κίτρινες: Ντι Λορέντσο, Έμερσον – Βερτόνγκεν, Βίτσελ, Αλντερβάιρελντ

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΙΤΑΛΙΑ (Ρομπέρτο Μαντσίνι): Ντοναρούμα, Ντι Λορέντζο, Ατσέρμπι, Μπαστόνι, Έμερσον, Μπαρέλα (70’ Κριστάντε), Λοκατέλι, Πελεγκρίνι (70’ Ζορζίνιο), Μπεράρντι (90’ Ινσίνιε), Ρασπαντόρι (66’ Κεν), Κιέζα (90’+1’ Μπερναρντέσκι).

ΒΕΛΓΙΟ (Ρομπέρτο Μαρτίνεθ): Κουρτουά, Αλντερβάιρελντ, Ντεναγέρ, Βερτόνγκεν, Καστάνιε, Βίτσελ, Τίλεμανς (59’ Ντε Μπρόινε), Σαλεμάκερς (59’ Ντε Κέτελερ), Βάνακεν, Μπατσουαγί, Καράσκο (87’ Τροσάρ).

https://www.zougla.gr/

Διαβάστε επίσης