Τα προφητικά λόγια του Mπογδάνου πριν τη διαγραφή από τη ΝΔ: «Δεν αισθάνομαι καλά - Σκέφτομαι διάφορα πράγματα»

 

«Έχω κουραστεί με αυτή την κατάσταση. Δεν αισθάνομαι καλά. Σκέφτομαι διάφορα πράγματα». Οι συγκεκριμένες φράσεις ανήκουν στον Κωνσταντίνο Μπογδάνο και ελέχθησαν σε πηγαδάκι με δημοσιογράφους στο καφενείο της Βουλής λίγες μόνο ώρες πριν από τις αντικομμουνιστικές του αναφορές το απόγευμα της Τρίτης στη Βουλή. Την ώρα εκείνη λίγοι έδωσαν σημασία ωστόσο αποδείχθησαν προφητικές. 

Η κίτρινη κάρτα του Μεγάρου Μαξίμου λίγες ημέρες νωρίτερα όταν ο τότε βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας ανήρτησε λίστα με τα στοιχεία νηπίων σε σχολείο της Αθήνας και ο θόρυβος που αυτή προκάλεσε φαίνεται πως πίεσε ψυχολογικά τον βουλευτή της Α’ Αθηνών , ωστόσο δεν ήταν αρκετή για να τον αποτρέψει από νέα «κατορθώματα». Αντιθέτως, η φράση σκέφτομαι διάφορα πράγματα κατευθύνει στο συμπέρασμα πως ο νεαρός βουλευτής επεξεργαζόταν το νέο «χτύπημα».
 
Υψηλόβαθμη πηγή της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας μιλώντας στο real.gr υποστήριξε ότι με όσα είπε ο κ. Μπογδάνος έδωσε όχι μία αλλά πέντε αφορμές για τη διαγραφή του:
 
1) Ο διχαστικός λόγος και το ξύσιμο παλαιών πληγών ο οποίος είναι σε ευθεία αντίθεση με την κεντρική κατεύθυνση που έχει χαράξει η ηγεσία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας
 
2) Το γεγονός ότι επέλεξε να πει όσα είπε κατά τη συζήτηση μιας συμφωνίας την οποία η κυβέρνηση χαρακτηρίζει ως εθνική επιτυχία δεκαετιών αποπειρώμενος να τη «σκεπάσει»
 
3) Επί της ουσίας έδειξε να παίρνει αποστάσεις από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό καθώς λίγες ώρες μετά τη συνάντηση Μητσοτάκη -Πενταρόφσκι , ο βουλευτής ανέβηκε στο βήμα και είπε ότι κανένας δεν θα του επιβάλλει να μιλά για Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας και όχι για κράτος των Σκοπίων. 
 
4) Ενώ στον ΣΥΡΙΖΑ είχε ξεσπάσει ήδη εσωκομματικό μέτωπο με τις αποστάσεις Φίλη από τη γραμμή του κόμματος επί της συμφωνίας ο κ. Μπογδάνος μετέφερε τη συζήτηση στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας
 
5) Αγνόησε το ίδιο το Μέγαρο Μαξίμου μη δίνοντας σημασία στην αναφορά του κυβερνητικού εκπροσώπου πως η ιστορία με τα νήπια ήταν  η τελευταία φορά.
 
Παρά το γεγονός ότι ήταν η αντίδραση του Υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια αυτή η οποία ανέδειξε το ζήτημα και έστρεψε τους προβολείς στη Βουλή η αντίδραση του Μαξίμου δεν θα μπορούσε να είναι άλλη. Εξ ου και στην ερώτηση η οποία απευθύνθηκε από το real.gr προς κορυφαία  κοινοβουλευτική πηγή της Ν.Δ αν ο κ. Δένδιας ήταν σε συνεννόηση με το Μέγαρο Μαξίμου η απάντηση ήταν σαφής: «Σε τέτοιο παραλήρημα δεν χρειάζεται καν να υπάρξει συνεννόηση». 
 
Οι στενοί συνεργάτες του Πρωθυπουργού στη Βουλή Μιχάλης Μπεκίρης και Γιώργος Μυλωνάκης αμέσως επικοινώνησαν τηλεφωνικά με τον Πρωθυπουργό ο οποίος βρισκόταν στη Σλοβενία , ενημερώνοντάς τον για όσα είχαν συμβεί στην αίθουσα της Ολομέλειας με τον κ. Μητσοτάκη να δίνει εντολή για τη διαγραφή Μπογδάνου.
 
Ο ίδιος ο Πρωθυπουργός , στη συνεδρίαση της Πέμπτης στη Βουλή με μια φράση στην οποία λίγοι έδωσαν σημασία φρόντισε να δείξει τη στήριξή του στον κ. Δένδια και να βάλει τέλος στα σενάρια που διακινήθηκαν από αντιπολιτευόμενα ΜΜΕ για διάσταση με τον κ. Δένδια. « Εγώ είμαι υπερήφανος για την ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και του Υπουργείου Εξωτερικών» είπε χαρακτηριστικά. Για την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας το ζήτημα θεωρείται λήξαν. Είναι χαρακτηριστικό πως στη συνεδρίαση της Πέμπτης όταν στη Βουλή βρέθηκαν όλοι οι βουλευτές της πλειοψηφίας για την ψηφοφορία το συμπέρασμα από τα γαλάζια πηγαδάκια ήταν ένα « μόνος τους έφαγε το κεφάλι του». 
 
Έργα και ημέρες
 
Μοιάζει μοναδικό αλλά ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος είχε φροντίσει να προκαλέσει αναταράξεις στη Νέα Δημοκρατία ήδη πριν από την εκλογή του ως βουλευτής. Τον Φεβρουάριο του 2019 σε παραίνεση ακολούθου του στο twitter για τανκς στην ΕΡΤ ο κ. Μπογδάνος απάντησε «ψηφίστε σωστά και το ‘χουμε» με συνέπεια την παρέμβαση της τότε εκπροσώπου Μαρίας Σπυράκη πως ο κ. Μπογδάνος δεν θα είναι υποψήφιος.
 
Ο κ. Μπογδάνος συμπεριελήφθη τελικά στα ψηφοδέλτια , η εκλογή του όμως φαίνεται πως του έδωσε περισσότερο αέρα. Λίγους μήνες αργότερα τα έβαλε με το ΑΚΕΛ στην Κύπρο λέγοντας ότι η ιστορία του είναι γεμάτη στιγμές ντροπής, ενώ ο οξύς αντικομμουνιστικός του λόγος προκαλούσε συνεχή επεισόδια με το ΚΚΕ στη Βουλή. Παρά τον θόρυβο που ξεσήκωνε κάθε τρεις και λίγο στα social media, ο ίδιος δεν έδειχνε να πτοείται. Δεν δίστασε να αναρτήσει φωτογραφία με διαμέρισμα στο οποίο θα φιλοξενούνταν ασυνόδευτα ανήλικα ενώ συχνά πυκνά προκαλούσε πονοκέφαλο στο κυβερνητικό στρατόπεδο με «κριτικού» ύφους ερωτήσεις στη Βουλή κυρίως προς τα Υπουργεία Προστασίας του Πολίτη, Μετανάστευσης και Ασύλου και Δικαιοσύνης. 
 
Πριν από περίπου δύο εβδομάδες η δημοσιοποίηση λίστας στοιχείων νηπίων από σχολείο των Αθηνών προκάλεσε την παρέμβαση ακόμα και του Προέδρου της Βουλής κ. Κωνσταντίνου Τασούλα με τον κ. Μπογδάνο να διασώζεται τελευταία στιγμή λόγω της παραδοχής του λάθους του. Η διαγραφή του δύο εβδομάδες αργότερα ήρθε να επιβεβαιώσει το χρονικό μιας εξέλιξης που όλοι περίμεναν εδώ και έναν χρόνο.

πηγη

Διαβάστε επίσης