Να πώς να κρατήσετε το eyeliner στη θέση του όλη μέρα

 

Στην εφαρμογή του eyeliner αφιερώνετε σίγουρα πολύ περισσότερο χρόνο από οποιοδήποτε άλλο προϊόν μακιγιάζ, ειδικά αν θέλετε να το τελειοποιήσετε, διατηρώντας το παράλληλα εκεί για αρκετές ώρες. Εξερευνήστε τώρα εδώ τις δυνατότητές σας για να πετύχετε το στόχο σας: Να κρατήσετε το eyeliner στη θέση του όλη μέρα.

Επιλέξτε τον τύπο του eyeliner

Oι makeup artists λένε ότι το στοίχημα είναι να βρείτε μια μακράς διάρκειας, αδιάβροχη φόρμουλα. Το πολύ αγαπημένο κι εύχρηστο είναι το eyeliner σε μαρκαδόρο της Kiko, Daring Look Eye Marker. To ξεχωρίζω για το έντονο χρώμα του και κυρίως την πολύ απαλή άκρη του, που ακολουθεί εύκολα το περίγραμμα των ματιών, καθορίζοντας και δημιουργώντας ένταση με μια ακριβή γραμμή και πάχος που μπορεί να προσαρμοστεί ανάλογα. Απελευθερώνει την τέλεια ποσότητα προϊόντος στα βλέφαρα και επιτρέπει την δημιουργία μιας ομοιόμορφης και υψηλής ακρίβειας γραμμής. Μια γραμμή καθαρού χρώματος που δίνει βάθος στα μάτια. Κι η γραμμή παραμένει αναλλοίωτη για πολλές ώρες.

Προετοιμάστε καλά την περιοχή

Πριν εφαρμόσετε το eyeliner, βεβαιωθείτε ότι το καπάκι του βλεφάρου σας δεν είναι λιπαρό. Χρησιμοποιήστε ένα ανάλαφρο προϊόν ντεμακιγιάζ, απλώστε αρκετές σταγόνες σε μια βαμβακερή πετσέτα και περάστε την απαλά. Ένα υπέροχο προϊόν ντεμακιγιάζ είναι το Νο1 νερό καθαρισμού micelllaire Sensibio H2O της Bioderma που καταπραΰνει, καθαρίζει και απαλλάσσει το δέρμα από μακιγιάζ και ρύπους.

Χρησιμοποιήστε ένα primer

Εάν τα βλέφαρά σας είναι λιπαρά, το primer είναι ένα πολύ απαραίτητο προϊόν.  Είναι ικανό να δημιουργήσει έναν υπέροχο καμβά για την εφαρμογή του eyeliner. Χωρίς, όμως, τέλεια βάση, το eyeliner μπορεί να τρέξει, καθώς το εφαρμόζετε. Το Always An Optimist Weightless Eye Primer της Rare Beauty (το βρίσκετε αποκλειστικά στα Sephora) θα δουλέψει τέλεια για το στόχο σας.

tip για tip

Ένα concealer σε ματ υφή είναι εξίσου χρήσιμο αν δεν έχετε primer ματιών. Εφαρμόστε μια μικρή κουκκίδα με το δάχτυλό σας και βάλτε το ταμποναριστά στο βλέφαρο. Προτείνω το υγρό κονσίλερ υψηλής κάλυψης Impeccable Concealer της Mon Reve. 

Πουδράρετε λίγο

Πολλοί είναι οι makeup artists που συνιστούν επίσης τη χρήση πούδρας πριν από το πρώτο πέρασμα του eyeliner, για έξτρα διάρκεια. Δοκιμάστε να περάσετε ελαφρά κατά μήκος της γραμμής των βλεφάρων μια πολύ μικρή ποσότητα ημιδιαφανούς κι ανάλαφρης πούδρας, προκειμένου να απορροφήσει την όποια υγρασία και λιπαρότητα και στη συνέχεια εφαρμόστε το eyeliner και μπορείτε να περάσετε στο τέλος ξανά ελάχιστη πούδρα για ακόμη μεγαλύτερη διάρκεια αυτού. Η σωστή πούδρα για την περίσταση είναι η Loose Face Powder της Seventeen. Έχει μια τέλεια ημιδιάφανη υφή, που τελειοποιεί κάθε look και διαρκεί όλη μέρα χωρίς να βαραίνει την επιδερμίδα.

Ολοκληρώστε με setting spray

“Κλειδώστε” την υπέροχη δουλειά που έχετε κάνει μ’ ένα σταθεροποιητικό σπρέι μακιγιάζ μεγάλης διάρκειας. Με μια κίνηση “Χ” και κρατώντας τα μάτια σας κλειστά, ψεκάστε το πρόσωπό σας, φροντίζοντας να κρατάτε το μπουκάλι 15 με 20 εκατοστά μακριά. Μην ανοίξετε αμέσως τα μάτια σας, αλλά δώστε λίγα δεύτερα και είστε έτοιμη! Ένα πολύ αγαπημένο setting spray είναι το Prep + Prime Fix+ της MAC, που είναι best seller.  Είναι ένα πολύ ελαφρύ mist νερού εμπλουτισμένο με βιταμίνες, μεταλλικά στοιχεία και έναν συνδυασμό από πράσινο τσάι, χαμομήλι και αγγούρι που ανανεώνει την επιδερμίδα και την καταπραΰνει. Προσφέρει άμεση ενυδάτωση και μία ελαφριά λάμψη ενώ ολοκληρώνει το μακιγιάζ. Μπορείτε να επιλέξετε μεταξύ τριαντάφυλλου, λεβάντας και καρύδας.

Να πώς να κρατήσετε το eyeliner στη θέση του όλη μέρα

Διαβάστε επίσης