Moderna: Δεσμεύεται να παραδώσει 1 δισεκατομμύριο εμβόλια στις πιο φτωχές χώρες το 2022

08/10/2021 | 21:53

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχει προειδοποιήσει επανειλημμένα πως ο κορονοϊός δεν πρόκειται να εξαλειφθεί, αν ο εμβολιασμός δεν προχωρήσει και στις πιο φτωχές χώρες, σε πολλές από τις οποίες τα εμβόλια δεν έχουν φτάσει ακόμη. 

Επιπλέον έχει εκφράσει τον φόβο ότι όσο δεν προχωρά ο εμβολιασμός στις χώρες αυτές, ελοχεύει ο κίνδυνος νέων μεταλλάξεων, που ενδέχεται να ξεπεράσουν τις άμυνες των εμβολίων.

Σήμερα η φαρμακοβιομηχανία Moderna Inc ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να παραδώσει 1 δισεκατομμύριο δόσεις του εμβολίου της για την Covid-19 σε φτωχές χώρες το 2022, εκτός από τις δόσεις που έχει ήδη υποσχεθεί στον παγκόσμιο μηχανισμό COVAX.

Το επόμενο έτος η εταιρεία προβλέπει ότι θα παρασκευάσει 2-3 δισεκατομμύρια δόσεις του εμβολίου.

«Μέχρι σήμερα περισσότεροι από 250 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν εμβολιαστεί σε όλον τον κόσμο με το εμβόλιο της Moderna. Ωστόσο, αναγνωρίζουμε ότι η πρόσβαση στα εμβόλια παραμένει πρόκληση για πολλές περιοχές του κόσμου», ανέφερε σε επιστολή του ο εκτελεστικός διευθυντής της εταιρείας, Στεφάν Μπανσέλ.

powered by Rubicon Project
Η επιστολή αυτή αναρτήθηκε στον ιστότοπο της Moderna.

Τον Μάιο η εταιρεία είχε δεσμευτεί ότι θα παραδώσει στον μηχανισμό COVAX έως και 500 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου της από το τέταρτο τρίμηνο του 2021 και μετά.

πηγη

Σφοδρή καταιγίδα με ισχυρούς ανέμους στην Πάτρα – “Πέταξε” τσεκούρι από μπαλκόνι (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: Θλίψη για το θάνατο 59χρονης – “Έφυγε” ξαφνικά

Πάτρα: Σοκαριστική καταγγελία – “Έπιασε τη μητέρα μου από το λαιμό, την πέταξε στο κρεβάτι και την βίασε”!

Πάτρα: Κατέρρευσε σπίτι στην Ανω Πόλη (ΦΩΤΟ)

Πύργος: Δένδρο έπεσε πάνω σε εν κινήσει τρένο – Στο νοσοκομείο ο μηχανοδηγός- ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ

Πυροτεχνουργός της ΕΛ.ΑΣ βρήκε πολεμικό υλικό στο Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο Αιγίου – Χειροβομβίδες και βλήματα όλμου ως εκθέματα!

Πάτρα: Επιτέθηκαν σε τρεις 19χρονους επειδή ο ένας φορούσε μπλούζα με ελληνική σημαία!-Τους χτύπησαν με ρόπαλα και σιδηρογροθιές

Πάτρα: Μεθυσμένος τα έκανε λίμπα στην Παιδιατρική Κλινική του Ρίου