Δράσεις ευαισθητοποίησης για τη ψυχική υγεία με την στήριξη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία Δυτικής Ελλάδας & Νοτίων Ιονίων Νήσων,  τον Σύλλογο για την Ψυχική Υγεία «ΣΟΨΥ» Πάτρας, τον Σύλλογο Ατόμων με Ψυχική Αναπηρία Π.Ε. Αχαΐας «ΣΘΕΝΟΣ», το Ελληνικό Κέντρο Ψυχικής Υγιεινής και Ερευνών (Ε.Κ.Ε.Ψ.Υ.Ε), το Κοι.Σ.Π.Ε. «ΦΑΡΟΣ» , το Ψ.Υ.Ν. Αχαΐας, την Μ.Ψ.Υ. Υπατία- Κλίμακα, την Ψυχιατρική Κλινική του Π.Γ.Ν.Π.- Μονάδες Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης «ΨΥΧΑΡΓΩΣ», το Κέντρο Ψυχικής Υγείας Γ.Ν.Π. «Ο Άγιος Ανδρέας» ,το ΚΟ.ΚΕ.ΨΥ.ΠΕ., και το Σωματείο ΜΙΤΟΣ ,  με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας , πραγματοποιούν την Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2021 εκδηλώσεις στον πολυχώρο ΑΙΓΛΗ (Ακτή Δυμαίων 17) με θέμα : «Ψυχική Υγεία και Τέχνη σε έναν Κόσμο με Ανισότητες»

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

  • Ψυχοπαιδαγωγικές δράσεις «Ζωγραφί-ΖΩΝΤΑΣ τα Συναισθήματά μας» , ώρα 17:00-18:15

  • Ημερίδα –ανοικτή συζήτηση με έγκριτους ομιλητές, κατά τη διάρκεια της οποίας θα παρουσιαστεί το θεατρικό έργο «Σ΄ ένα Συνοριακό Σταθμό» , από το Κέντρο Ψυχικής Υγιεινής και Ερευνών-Παράρτημα Πάτρας, ώρα 18:30- 20:30 

Ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας, αρμόδιος για θέματα υγείας, Χαράλαμπος Μπονάνος, δήλωσε σχετικά : «Η Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 10 Οκτωβρίου, προκειμένου να ευαισθητοποιήσει την κοινή γνώμη για τα ψυχικά νοσήματα. Η κρίση του Covid-19 θεωρείται  μία μεγάλη απειλή και για την ψυχική υγεία των ανθρώπων, η οποία αποτελεί το κλειδί για μια καλύτερη ζωή. Επειδή μόνο αν συνεργαστούμε σε όλα τα επίπεδα, για την προαγωγή της ψυχικής υγείας σε όλους , θα υπερνικήσουμε την πρόκληση αυτή, καλούμε όλους να συμμετάσχουνε στην παραπάνω εκδήλωση που στόχο έχει να προωθήσει το φετινό μήνυμα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας «Η Ψυχική Υγεία σε έναν άνισο Κόσμο» και να αναδείξει ένα σημαντικό θέμα όπως είναι η «Ψυχική Υγεία και Τέχνες»».

Οι δράσεις θα μεταδοθούν μέσω του συνδέσμου: a. rtmp.youtube.com/live2  

                                                                                      

 

Διαβάστε επίσης