Στο Hall of Fame της ναυτιλίας ο έλληνας εφοπλιστής Νίκος Τσάκος

 

Στο Hall of Fame της ναυτιλίας εισήχθη ο έλληνας εφοπλιστής Νίκος Τσάκος. Ο κ. Τσάκος που βρίσκεται στο πηδάλιο της Tsakos Energy Navigation, της ελληνικής ναυτιλιακής εταιρείες, με την μακροβιότερη παρουσία στις αμερικανικές χρηματαγορές, βραβεύτηκε στα 27α  International Maritime Hall of Fame Awards, που διοργανώνει κάθε χρόνο στη Νέα Υόρκη η Maritime Association of the Port of New York και New Jersey.

Ο κ. Τσάκος, γιος του καπετάν Παναγιώτη Τσάκου, εισήχθη στο Hall of Fame μαζί με την, Lisa Lutoff-Perlo, James R. Mara,  Rutherford, NJ James I. Newsome και την Lois K. Zabrocky.

Η τελετή ήταν να πραγματοποιηθεί το 2020, αλλά αναβλήθηκε για φέτος εξαιτίας των παρενεργειών της πανδημίας.

Η Tsakos Energy Navigation, εισήχθη στο χρηματιστήριο πριν από 28 χρόνια, έχοντας κάνει τα πρώτα της βήματα με ένα στόλο από τέσσερα πλοία. Σήμερα διαθέτει 67 δεξαμενόπλοια εκ των οποίων τα τρία LNG carriers.

Σύμφωνα με τον κ. Τσάκο, «Η ΤΕΝ έχει μία συντηρητική πολιτική όσο αναφορά τις ναυλώσεις και αυτό μας δίνει τη δυνατότητα όταν οι αγορές είναι χαμηλές ή μέτριες εμείς να είμαστε τρεις και τέσσερις και πέντε φορές πιο κερδοφόροι και αποτελεσματικοί. Όταν οι αγορές είναι σε πάρα πολύ υψηλό επίπεδο φυσικό είναι "να αφήνουμε κάποια χρήματα πάνω στο τραπέζι" όπως λένε. Όμως το προτιμάμε αυτό γιατί η ναυτιλία είναι Μαραθώνιος δεν είναι σπριντ, αγώνας ταχύτητας».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ