ΚΙΝΑΛ: Το μεγάλο στοίχημα η επόμενη ημέρα των εσωκομματικών εκλογών

της Κατερίνας Γρ. Σολωμού

 

Η επόμενη μέρα της εκλογικής αναμέτρησης ανάδειξης νέας ηγεσίας, στο Κίνημα Αλλαγής, είναι το ζητούμενο και το μεγάλο στοίχημα όλων μας.

Ανεξάρτητα, από τον ποιον από τους τέσσερις υποψηφίους, θα στηρίξουμε στις εσωκομματικές διαδικασίες, η 13η Δεκεμβρίου, πρέπει να μας βρει όλους στο Κίνημα Αλλαγής, από το νέο πρόεδρο έως και το τελευταίο απλό μέλος, έτοιμους να συνεχίσουμε τον αγώνα μας, σε κλίμα ενότητας και ομόνοιας, να προχωρήσουμε μπροστά και να δώσουμε νέα ώθηση να ξαναγίνει ο χώρος μας μεγάλος, όπως πραγματικά  το αξίζει.

Oι προϋποθέσεις αυτές, μπορούν να εξασφαλισθούν από την πορεία της «προεκλογικής» πορείας και στάσης των 4 διεκδικητών, που επιβάλλεται να διέπεται από πολιτικό πολιτισμό, μακριά από εντάσεις, αντιπαραθέσεις και «συντροφικά μαχαιρώματα».

Όλοι εμείς που θα κληθούμε να επιλέξουμε, σε αυτήν την κρίσιμη περίοδο για τη χώρα, το νέο αρχηγό της παράταξης μας, περιμένουμε να παρακολουθήσουμε μια έντιμη αντιπαράθεση και ανταλλαγή απόψεων και θέσεων, για το καινούργιο που πρέπει να γεννηθεί, αλλά και να αποτελέσει την αφετηρία για την αναγέννηση του ιστορικού μας πολιτικού χώρου, που πρέπει να επιστρέψει δυναμικά στην κεντρική πολιτική σκηνή.

Είναι εφικτός ο στόχος ή αποτελεί όνειρο θερινής νυκτός; Αναμφίβολα η κατάσταση βρίσκεται σε κρίσιμο σταυροδρόμι. Πράγματι, πολιτικός χώρος υπάρχει και είναι σημαντικός. Μπορεί να γίνει καθοριστικός για την πορεία των πραγμάτων, πρωταγωνιστικός για τη διακυβέρνηση της χώρας. Αυτή την πίστη, πρωτίστως οι υποψήφιοι πρόεδροι, πρέπει να εμφυσήσουν στο εκλογικό σώμα. Στα μέλη, τους φίλους και τους ψηφοφόρους.

Το εγχείρημα της επανίδρυσης της παράταξης ασφαλώς είναι μια δύσκολη και σύνθετη αποστολή και μάλιστα σε μια ρευστή κοινωνική και πολιτική κατάσταση.

Σε μια κοινωνική και οικονομική πραγματικότητα, όπου οι πολίτες προσπαθούν να θεραπεύσουν τις πληγές της οικονομικής κρίσης και της πανδημίας. 

Σε μια περίοδο, όπου οι εθνικές προκλήσεις, οι κοινωνικές ανάγκες και το μέλλον της Ε.Ε. βρίσκονται σε κρίσιμο σταυροδρόμι.

Σε μια συγκυρία, όπου οι πολίτες αναζητούν απαντήσεις και λύσεις.

Στο πολιτικό πεδίο κυριαρχεί το δίπολο Ν.Δ. – ΣΥΡΙΖΑ και ο δημόσιος λόγος παραμένει καταγγελτικός και αφοριστικός, και οι ελπίδες, φρούδες.

Το πραγματικό πολιτικό πρόβλημα της χώρας, είναι ότι δεν υπάρχει μια πραγματική, αξιόπιστη, ισχυρή εναλλακτική δύναμη με ανάλογο λόγο, σχέδιο και ηγεσία απέναντι στη ΝΔ και την κυβέρνησή της.Η δύναμη αυτή στο ευρύ φάσμα της Κεντροαριστεράς δεν μπορεί να είναι -και δεν είναι – ο ΣΥΡΙΖΑ. Είναι κοινή συνείδηση, κοινός τόπος ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, δεν μπορεί, ότι ο κύκλος του εξαντλείται και προσπαθεί να στραφεί ξανά σε άλλους χώρους, με το …«δέλεαρ» της προοδευτικής κυβέρνησης.

Σε αυτή την πραγματικότητα καλούνται πρωτίστως οι επίδοξοι πρόεδροι να απαντήσουν και να χαράξουν την προοπτική της παράταξης. 

Να κάνουν πολιτική υπόθεση του λαού, της κοινωνίας  το τωρινό εγχείρημα. Να σκιαγραφήσουν το μέλλον του δημοκρατικού σοσιαλισμού  στη χώρα μας, ως δύναμη εξουσίας, φορέα αλλαγών.

Μια μεγάλη, νέα προσπάθεια ξεκινά!

Ένας δύσκολος, πλην, όμως, ωραίος αγώνας!

Καλώ όλους, τα μέλη, τους φίλους τους απλούς ψηφοφόρους του χώρου μας αλλά και τα στρατηγικά επιτελεία των υποψηφίων να κινηθούν μέσα σε πλαίσια πολιτικής ευπρέπειας και ανεξαρτήτως αποτελέσματος την επόμενη μέρα, να βρισκόμαστε όλοι στην ίδια έπαλξη, με κοινό στόχο: Την ανασυγκρότηση της παράταξης και τον πρωταγωνιστικό της ρόλο.

*Καθηγήτρια Ιατρικής Πανεπιστημίου Πατρών, Αντιπρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Πατρέων, Υποψήφια βουλευτής ΚΙΝ.ΑΛ. Αχαϊας

 

Διαβάστε επίσης