Πάπας Φραγκίσκος: Ομιλία με σημαντική αναφορά στον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο

Με ομιλία του πάπα Φραγκίσκου ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της διεθνούς συνάντησης θρησκειών και πολιτισμών της Ρώμης, η οποία οργανώθηκε από την καθολική κοινότητα του Αγίου Αιγιδίου.

Ο πάπας Φραγκίσκος, στην παρέμβασή του αυτή, αναφέρθηκε με έμφαση και στην ομιλία του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου.

«Πρέπει να αλλάξουμε τις σχέσεις μεταξύ των λαών, αλλά και τις σχέσεις των λαών με τον πλανήτη. Εδώ στο Κολοσσαίο υπήρξαν αδελφοκτόνα θεάματα, αλλά και σήμερα βρίσκονται σε εξέλιξη πόλεμοι και βιαιότητες», τόνισε ο Φραγκίσκος.

Υπογράμμισε, δε, ότι «δεν μπορεί να παίξει, κανείς, με την ζωή των παιδιών και την ζωή των λαών και ούτε να μείνει αδιάφορος» και ότι, «αντιθέτως, πρέπει να μάθουμε να συμπάσχουμε», διότι «οι θρησκείες πρέπει να αποστρατιωτικοποιήσουν την καρδιά του ανθρώπου».

«Ο αγαπητός αδελφός Βαρθολομαίος μας βοήθησε να ωριμάσουμε την επίγνωση του ότι κάθε έγκλημα ενάντια στην φύση είναι έγκλημα ενάντια στον εαυτό μας, και αποτελεί αμαρτία ενάντια στον Θεό. Ο αέρας που αναπνέουμε είναι γεμάτος τοξικές ουσίες και φτωχός σε αλληλεγγύη», είπε με έμφαση ο ποντίφικας.

Κάλεσε όλους, δε, «να απενεργοποιήσουν τον πειρασμό του φονταμενταλισμού, από κάθε θρησκευτική παράδοση». «Ονειρευόμαστε έναν κόσμο με αδελφές θρησκείες και αδελφούς λαούς» είπε, τέλος, ο Φραγκίσκος.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ.