Σεισμός στην Κρήτη – Δεν δικαιούνται οικίσκο ή σπίτι οι σεισμόπληκτοι ενοικιαστές

Σε αυτοκίνητα και συγγενείς «άφησε» ο σεισμός πολλούς ενοικιαστές κατοίκους της περιοχής του Δήμου Μινώα Πεδιάδας Ηρακλείου Κρήτης. Δεν έχουν δικαίωμα στέγης σε οικίσκο ή σπίτι!


Σύμφωνα με πληροφορίες, ο καταστροφικός σεισμός της 27ης Σεπτεμβρίου είχε ως παράπλευρη απώλεια εκατοντάδες οικογένειες να μείνουν στον δρόμο. Όπως επισημαίνει το Cretapost.gr, οι ενοικιαστές σπιτιών του Αρκαλοχωρίου που χτυπήθηκε σκληρά από τα 5,8 Ρίχτερ, δεν περιλαμβάνονται στους δικαιούχους του προγράμματος ESTIA, όπως είναι οι ιδιοκτήτες ακινήτων των σεισμόπληκτων περιοχών.

«Κανείς επίσημος φορέας δεν ξέρει ποιο θα είναι το μέλλον της στέγασής μας. Οι περισσότεροι μένουν σε σκηνές, σε φιλικά σπίτια και αυτοκίνητα και σε λίγο καιρό θα είναι στον δρόμο», τονίζει άστεγος σεισμόπληκτος ενοικιαστής στο Αρκαλοχώρι.


Όπως μας είπαν βάσει ΦΕΚ μόνον οι ιδιοκτήτες που έχει καταστραφεί το σπίτι τους έχουν αυτό το δικαίωμα. Οι σεισμόπληκτοι ενοικιαστές είναι στο έλεος του Θεού, επισημαίνει ο ίδιος, αποκαλύπτοντας πως οι περισσότεροι μένουν σε φιλικά σπίτια ή και σε αυτοκίνητα με μικρά παιδιά…
ΠΗΓΗ