Βία και πολιτικές ευθύνες

07/10/2021 | 11:07

Φαινόμενα Θεσσαλονίκης, ακραία στοιχεία, ακραίες συμπεριφορές καταδικάζονται χωρίς να παρεμποδίζεται η επανεμφάνισή τους.

Ο λόγος είναι ότι δημιουργούνται και αναπτύσσονται από την ίδια την κοινωνία, από την πολιτική, από τους πολιτικούς, από τα υπαρκτά πολιτικο-ιδεολογικά συστήματα.

Η πολιτεία οφείλει να τα καταστέλλει εν τη γενέσει. Πολιτικές θεωρίες περί εσκεμμένου συμψηφισμού και διάθεσης απόκρυψης ευθυνών αποδεικνύουν την πολιτική εκμετάλλευση τέτοιων καταστάσεων. Η δημοκρατία απαιτεί ξεκάθαρες θέσεις και απομόνωση των βίαιων συμπεριφορών ένθεν κακείθεν.

*Ο Κωνσταντίνος Σβόλης είναι Ιατρός Καρδιολόγος, δημοτικός σύμβουλος της Παράταξης “Πάτρα Ενωμένη”

Πάτρα: Σοβαρό επεισόδιο με συμπλοκή ατόμων στη Σωσιπάτρου – Τραυματισμοί και ισχυρή αστυνομική παρουσία

Πάτρα: Παραδόθηκε ο 26χρονος για τον θανάσιμο ξυλοδαρμό του 30χρονου στο “Αβαντάζ” – Oδηγήθηκε στον εισαγγελέα

Σκηνές… Φαρ Ουέστ: Ασύλληπτο επεισόδιο με βαριοπούλες – Παππούς και εγγονός μεταφέρθηκαν με βαριά τραύματα σε ΠΓΝΠ και Καραμανδάνειο (ΦΩΤΟ)

Κακοκαιρία στην Πάτρα: Πλημμυρισμένοι δρόμοι, χαλάζι και θυελλώδεις άνεμοι (ΦΩΤΟ)

Ηλεία: Ανεμοστρόβιλος σήκωσε και τούμπαρε 2 αυτοκίνητα – Ζημιές και σε αγροτικές εγκαταστάσεις (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: Του επιτέθηκαν με μαχαίρι, ρόπαλο και μπετόβεργα – Τι συνέβη στο σοβαρό επεισόδιο στην οδό Σωσιπάτρου

Κακοκαιρία στην Πάτρα: Απόκοσμες εικόνες στην παραλιακή του Ρίου – Η θάλασσα “μπήκε” στα σπίτια – Πλημμύρα στην Πλαζ ΦΩΤΟ

Αχαΐα: Θλίψη για την απώλεια της εκπαιδευτικού Ειρήνης Καραβίτη