Επίθεση με βιτριόλι: Ίσως και σήμερα η απολογία της Έφης

 

 

Η τέταρτη συνεδρίαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας θα πραγματοποιηθεί σήμερα (07.10.2021) για την επίθεση με βιτριόλι σε βάρος της Ιωάννας Παλιοσπύρου.

Η δίκη θα συνεχιστεί με την ανάγνωση των εγγράφων της δικογραφίας και την εξέταση των μαρτύρων που υπολείπονται. Ερωτηματικό παραμένει εάν η 36χρονη δράστις της επίθεσης με βιτριόλι στην Ιωάννα Παλιοσπύρου θα ζητήσει από το δικαστήριο την εξέταση μαρτύρων υπεράσπισης, καθώς μέχρι στιγμής οι δικηγόροι της δεν έχουν προσκομίσει κατάλογο μαρτύρων.

Στα αναγνωστέα περιλαμβάνεται και το βιντεοληπτικό υλικό της δικογραφίας που αναμένεται να προβληθεί στο δικαστήριο μεταξύ των οποίων και τα βίντεο που έχουν «πιάσει» τη 36χρονη να διαφεύγει από το σημείο της επίθεσης με ταξί τόσο την ημέρα της απόπειρας ανθρωποκτονίας της Ιωάννας στις 20 Μαΐου 2020 αλλά και την προηγούμενη ημέρα όταν για άγνωστο λόγο ματαίωσε την επίθεση.

Η 36χρονη έχει αποτυπωθεί σε βίντεο και να φτάνει σε τηλεφωνικό θάλαμο στη λεωφόρο Συγγρού προκειμένου να τηλεφωνήσει στην εταιρία ταξί για να κλείσει ραντεβού για να διαφύγει από το σημείο της επίθεσης.

Εάν η διαδικασία των αναγνωστέων και των μαρτύρων ολοκληρωθεί γρήγορα, δεν αποκλείεται και η έναρξη της απολογίας της 36χρονης κατηγορούμενης.

Τα δυο πρόσωπα κλειδιά

Παράλληλα, αναμένεται και η εισαγγελική πρόταση για το αίτημα που έχουν υποβάλει οι δικηγόροι της Ιωάννας Παλιοσπύρου για τη κλήση στο δικαστήριο δύο προσώπων, που φέρεται να είχαν έντονη επικοινωνία με την κατηγορουμένη πριν και μετά την επίθεση της 20ης Μαΐου 2020. Πρόκειται για έναν άνδρα και μια γυναίκα που συνδέονταν φιλικά με την κατηγορουμένη, με τον 36χρονο άνδρα να φέρεται να είχε δεχτεί 14 κλήσεις από εκείνη μετά την επίθεση και αρκετά μηνύματα πριν από αυτή.

«Ζητάμε από το δικαστήριο να κληθούν για να δούμε αν υπήρχε βοήθεια προς την κατηγορούμενη χωρίς να υπονοούμε ότι υπάρχει θέμα συνέργειας. Εμφανίστηκε δικηγόρος σε κανάλια και είπε ότι εκπροσωπεί τον άντρα που προτείνουμε μάρτυρα. Αυτός είπε για το καυστικό υγρό και για την παρακολούθηση. Από τη στιγμή που υπάρχουν οι κλήσεις αμέσως μετά το περιστατικό σε αυτά τα άτομα, όφειλε ο ανακριτής να τα καλέσει» ανέφεραν οι δικηγόροι της Ιωάννας με τον εισαγγελέα να επιφυλάσσεται να προτείνει επί του αιτήματος καθώς – όπως εξήγησε- «το αν έχουμε και συμμέτοχο δεν είναι αντικείμενο της δίκης, αν προκύψει ότι υπάρχει συμμέτοχος με τη μορφή συνεργού, το δικαστήριο είναι υποχρεωμένο να διαβιβάσει τα πρακτικά. Αν έρθει ένα πρόσωπο και εξεταστεί ως μάρτυρας υπάρχει κίνδυνος ακυρότητας. Επιφυλάσσομαι».

Το δικαστήριο -πάντως- έχει τη δυνατότητα στο τέλος της δίκης και με την ανακοίνωση της απόφασης, να ζητήσει να διαβιβαστεί ο φάκελος στην Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας προκειμένου να ερευνήσει την ύπαρξη συνεργών στο έγκλημα και να ανοίξει νέα δικογραφία για το θέμα.

https://www.newsit.gr/

Διαβάστε επίσης