Σία Αναγνωστοπούλου: Επίκαιρη ερώτηση για την Μελέτη του Πολιτισμού των Βλάχων

Προς τον υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού

Η Τομεάρχης Πολιτισμού της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, Σία Αναγνωστοπούλου κατέθεσε κοινοβουλευτική επίκαιρη ερώτηση προς τον υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, ζητώντας άμεσα απαντήσεις "για την αυθαίρετη και αναιτιολόγητη αναίρεση της αρχικής της απόφασης της για έγκριση επιχορήγησης στην Επιστημονική Εταιρεία  Μελέτης Πολιτισμού των Βλάχων". 

Οπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση:

"Eνώ είχε προηγηθεί  τον περασμένο Ιούλιο απόφαση της Υπουργού για την έγκριση επιχορήγησης της πρότασης της εταιρείας, ύψους  19.400 ευρώ, δύο μήνες μετά και χωρίς καμία ενημέρωση προς τον φορέα η επιχορήγηση ανακλήθηκε. 

Μάλιστα,  η απόφαση ανάκλησης συνέπεσε με την μαζική παραίτηση του διοικητικού συμβουλίου του Εθνικού και Λαογραφικού Μουσείου Μακεδονίας - Θράκης μέσω επιστολής τους προς την υπουργό, στην οποία γίνεται λόγος για συστηματική υπονόμευση του έργου και των αποφάσεών του από άτομα στο χώρο του μουσείου, που λειτουργούσαν ως «αυτόκλητοι θεματοφύλακες πατριωτισμού».

Η Υπουργός Πολιτισμού οφείλει να εξηγήσει τους λόγους για τους οποίους ανακλήθηκε μια σημαντική επιχορήγηση, και να απαντήσει στις αιτιάσεις του Δ.Σ. του Λαογραφικού και Εθνολογικού Μουσείου Μακεδονίας-Θράκης. Οι πρακτικές στοχοποίησης και υπονόμευσης ανήκουν στο παρελθόν και όχι στις σύγχρονες πολιτισμένες δημοκρατίες".

 

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ