Νίκος Τσουμάνης: Η αθλητική πορεία του ποδοσφαιριστή που βρέθηκε νεκρός

Ο Νίκος Τσουμάνης βύθισε στο πένθος το ελληνικό ποδόσφαιρο. Βρέθηκε νεκρός το πρωί της Τρίτης (05.10.2021) με τις Αρχές να ερευνούν ακόμα και το ενδεχόμενο της αυτοκτονίας.


Το ξημέρωμα της Τρίτης έφερε στην επιφάνεια μια δυσάρεστη είδηση για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Ο ποδοσφαιριστή του Μακεδονικού και άλλοτε του Άρη της Ξάνθης και του Απόλλωνα Καλαμαριάς, Νίκος Τσουμάνης, βρέθηκε νεκρός στο αυτοκίνητό του.

Σύμφωνα και με την ιατροδικαστική έκθεση, ο 31χρονος πέθανε από ασφυξία, έχοντας βρεθεί με δεματικά καλωδίων στο λαιμό. Η υπόθεση και οι συνθήκες υπό τις οποίες έχασε τη ζωή του ερευνώνται, ενώ φαίνεται πως είναι υπαρκτό το ενδεχόμενο της αυτοκτονίας.

Ο 31χρονος αριστερός μπακ βρισκόταν από τον Σεπτέμβριο στον Μακεδονικό, ωστόσο δεν… πρόλαβε να αγωνιστεί με την ομάδα της Νεάπολης στη Γ’ Εθνική.

Advertisement


Γεννήθηκε στην Ηγουμενίτσα στις 8 Ιουνίου 1990 και “φτιάχτηκε” ποδοσφαιρικά στις ακαδημίες της Ξάνθης. Το καλοκαίρι του 2009 παραχωρήθηκε -στην τελευταία του ομάδα- τον Μακεδονικό, έδωσε τα πρώτα του ματς και αγωνίστηκε και στο Κύπελλο Ελλάδας, στη νίκη επί του Εθνικού Φιλιππιάδας και στην ήττα στην παράταση από τον Πανσερραϊκό.

Ο Νίκος Τσουμάνης (υπήρξε και μέλος της Εθνικής Νέων) επέστρεψε στην Ξάνθη το καλοκαίρι του 2010, ωστόσο δεν πήρε πολλές ευκαιρίες στη Superleague. Δύο παιχνίδια το 2010-2011 κόντρα στον Ολυμπιακό Βόλου και μόλις ένα ημίχρονο την επόμενη σεζόν (τελευταία αγωνιστική) με γκολ κόντρα στον Εργοτέλη, ήταν η… ιστορία του με τους Ακρίτες.


Η Κέρκυρα του έδωσε την ευκαιρία έψαχνε στη “μεγάλη” κατηγορία του ελληνικού ποδοσφαίρου. Με τους Φαίακες είχε 20 συμμετοχές στο πρωτάθλημα και άλλες δύο στο κύπελλο. Με τις εμφανίσεις του μπήκε στο… στόχαστρο του Άρη. Το 2013-2014 φόρεσε 24 φορές την κίτρινη φανέλα, σκοράροντας μάλιστα κόντρα στον Πανθρακικό.


Η επόμενη σεζόν τον βρήκε στον Πανθρακικό (22 συμμετοχές). Είχε θέση στην βασική ενδεκάδα, αλλά ως αριστερός μέσος, πετυχαίνοντας μάλιστα γκολ κόντρα στον ΠΑΟΚ, ενώ είχε και δύο ασίστ κόντρα στον ΠΑΣ.


Το καλοκαίρι του 2015 πήγε στη Βέροια, όμως ο επικεφαλής της, Θόδωρος Καρυπίδης, ανέλαβε τον Άρη εκείνο το καλοκαίρι και με τη σειρά του τον ακολούθησε στους Θεσσαλονικείς. Είχε συμμετοχές Έκανε τις πρώτες συμμετοχές του στη Football League, αλλά δεν βρήκε θέση βασικού. Έμεινε στον Άρη μέχρι τη σεζόν 2017-2018.


Εκείνο το καλοκαίρι πήγε στον Απόλλωνα Καλαμαριάς, όπου αγωνίστηκε ως βασικός την πρώτη σεζόν στη Football League. Την επόμενη ποδοσφαιρική χρονιά έχασε τη θέση του στην 11άδα και έπαιξε σε μόλις 11 παιχνίδια (στα περισσότερα όχι ως αριστερός μπακ).

Στις τελευταίες ημέρες των μετεγγραφών της σεζόν 2020/2021, βρέθηκε στην Τρίγλια της… Football League. Δεν βρήκε χρόνο συμμετοχής και τον περασμένο Σεπτέμβριο επέστρεψε στον Μακεδονικό, τον… πρώτο και τελευταίο του “σταθμό”.
πηγη

Διαβάστε επίσης