Ματώνουν τα δόντια; Δείτε γιατί

 

 

Ματώνουν τα δόντια; Σας λείπουν βιταμίνες. Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξε μια νέα μελέτη του πανεπιστημίου της Ουάσιγκτον (UW) προτείνει ότι πρέπει επίσης να ελέγξετε αν έχετε έλλειψη σε βιταμίνη C.

Όταν βλέπετε τα ούλα σας να αιμορραγούν, το πρώτο πράγμα που πρέπει να σκεφτείτε δεν είναι, θα πρέπει να τα βουρτσίζω περισσότερο. Θα πρέπει να προσπαθήσετε να καταλάβετε γιατί αιμορραγούν τα ούλα σας.

Και η ανεπάρκεια βιταμίνης C είναι ένας πιθανός λόγος, δήλωσε ο επικεφαλής συγγραφέας της μελέτης, δρ. Philippe Hujoel, οδοντίατρος και καθηγητής επιστημών στοματικής υγείας στην Οδοντιατρική Σχολή του UW.

Ματώνουν τα δόντια; Σας λείπουν βιταμίνες

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι η αιμορραγία των ούλων μετά από ήπια πίεση. καθώς και αιμορραγία στο μάτι ή στον αμφιβληστροειδή, συσχετίστηκαν με χαμηλά επίπεδα βιταμίνης C στην κυκλοφορία του αίματος.

Ο δρ. Hujoel λέει επίσης, ότι τόσο η αιμορραγία των ούλων, όσο και η αιμορραγία του αμφιβληστροειδούς θα μπορούσαν να είναι σημάδια γενικού προβλήματος στο μικροαγγειακό σύστημα κάποιου, με τάση για μικροαγγειακή αιμορραγία σε εγκέφαλο, καρδιά και νεφρούς.

Σας λείπουν βιταμίνες

Κατά συνέπεια, ο δρ. Hujoel συνιστά στους ανθρώπους να προσπαθούν να παρακολουθούν την πρόσληψη βιταμίνης C μέσω της ενσωμάτωσης μη επεξεργασμένων τροφίμων, όπως λάχανο, πιπεριές ή ακτινίδια στη διατροφή σας, και αν δεν μπορείτε να βρείτε εύγευστα τρόφιμα πλούσια σε βιταμίνη C, τότε μιλήστε με τον γιατρό σας για να πάρετε συμπλήρωμα.

Εάν κάποιος ακολουθεί εξειδικευμένη διατροφή, είναι σημαντικό να ρίξει μια ματιά στην πρόσληψη βιταμίνης C, είπε ο δρ. Hujoel. “Τα πλούσια σε βιταμίνη C φρούτα, όπως τα ακτινίδια ή τα πορτοκάλια, είναι πλούσια και σε σάκχαρα και έτσι συνήθως εξαλείφονται από μια δίαιτα χαμηλών υδατανθράκων”.

Αυτή η αποφυγή μπορεί να οδηγήσει σε πολύ χαμηλή πρόσληψη βιταμίνης C και σχετίζεται με αυξημένη τάση αιμορραγίας στα ούλα. Τα άτομα που τρώνε αποκλειστικά άπαχο κρέας και αποφεύγουν τα εντόσθια και τα πλούσια σε βιταμίνες κρέατα, μπορεί να διατρέχουν ιδιαίτερα υψηλό κίνδυνο για χαμηλή βιταμίνη C.

https://healthstories.gr/

Διαβάστε επίσης