Η AstraZeneca ζήτησε άδεια από τον FDA για το φάρμακο για την πρόληψη του κορωνοϊού

Η AstraZeneca ζήτησε από την Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) να χορηγήσει άδεια χρήσης έκτακτης ανάγκης για τη νέα της θεραπεία για την πρόληψη του COVID-19.

Η εταιρεία έχει συμπεριλάβει δεδομένα από μια δοκιμή σε μεταγενέστερο στάδιο πάνω από 5.000 συμμετεχόντων που έδειξαν ότι το φάρμακο μείωσε τον κίνδυνο εμφάνισης συμπτωμάτων COVID-19 σε άτομα κατά 77%.

Η θεραπεία, μια θεραπεία αντισωμάτων που ονομάζεται AZD7442, θα μπορούσε να βοηθήσει στην προστασία των ανθρώπων που ενδέχεται να μην έχουν αρκετά ισχυρή ανοσοαπόκριση στα εμβόλια COVID-19, είπε η AstraZeneca.

Ενώ τα εμβόλια βασίζονται σε ένα ενεργό ανοσοποιητικό σύστημα για να αναπτύξουν ένα οπλοστάσιο στοχευμένων αντισωμάτων και κυττάρων που καταπολεμούν τις λοιμώξεις, το AZD7442 περιέχει εργαστηριακά αντισώματα σχεδιασμένα να παραμένουν στο σώμα για μήνες για να περιορίσουν τον ιό σε περίπτωση μόλυνσης.

Μια άδεια των ΗΠΑ για το AZD7442 θα μπορούσε να είναι μια σημαντική νίκη για την AstraZeneca, της οποίας το ευρέως χρησιμοποιούμενο εμβόλιο COVID-19 δεν έχει ακόμη εγκριθεί στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Οι συνομιλίες σχετικά με τις συμφωνίες προμήθειας για το AZD7442 συνεχίζονται με τις Ηνωμένες Πολιτείες και άλλες κυβερνήσεις, δήλωσε η AstraZeneca.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από το Reuters