Να υλοποιηθεί το συντομότερο δυνατόν η ανάπλαση και να αφήσουμε τις μεμψιμοιρίες

Του Κωνσταντίνου Σβόλη*


Η έκθεση με τις ιδέες και μελέτες για την ανάπλαση του παραλιακού μετώπου της Πάτρας, που παρουσιάστηκαν στον χώρο των Παλαιών Σφαγείων στις 1/10/2021, ήταν μία στιγμή όασης, σε αντιδιαστολή με τις σημερινές συνθήκες που επικρατούν στην πόλη μας.

Ιδέες και φωτογραφίες που σε αναζωογονούν και σου δημιουργούν την προσδοκία ότι μας αξίζει μια ομορφότερη και ανθρώπινη πόλη. Ευχή όλων είναι να υλοποιηθεί το συντομότερο δυνατόν η ανάπλαση με στόχο την εξυπηρέτηση του πολίτη σε επίπεδο ψυχαγωγίας, πολιτισμού και αθλητισμού.
-Ας αφήσουμε τις μεμψιμοιρίες περί συγκρούσεων συμφερόντων και τη δαιμονοποίηση του ιδιωτικού τομέα και ας αντιληφθούμε ότι η Πάτρα πρέπει κάποια στιγμή να αποτελέσει τουριστικό πόλο έλξης. Η ανάπλαση του παραλιακού μετώπου οφείλει να στοχεύει και σε αυτή την κατεύθυνση όπως επίσης και στη συνεπαγόμενη οικονομική ευημερία των πολιτών.
-Δύο ζητήματα που συνδέονται άμεσα με την ανάπλαση του παραλιακού μετώπου είναι αφενός η εξαγγελθείσα υπογειοποίηση του τρένου και αφετέρου η επέκταση του βιολογικού καθαρισμού. Ανάπλαση χωρίς πρόσβαση σε καθαρή θάλασσα και παραλίες δεν νοείται. Υποχρεούται η Δημοτική Αρχή να παρακολουθεί και να πιέζει προς αυτές τις κατευθύνσεις.
-Αξίζουν ευχαριστίες σε όσους εμπνεύσθηκαν, σε όσους σχεδίασαν, σε όσους θα υλοποιήσουν και σε όσους παρέχουν και θα διαχειριστούν τα χρηματοδοτικά εργαλεία για την πολυπόθητη ανάπλαση.

*Ο Κωνσταντίνος Σβόλης είναι Ιατρός Καρδιολόγος, δημοτικός σύμβουλος της Παράταξης "Πάτρα Ενωμένη"