Επίδειξη δύναμης από την Ατλέτικο Μαδρίτης κόντρα στη Μπαρτσελόνα

 

 

Η Ατλέτικο Μαδρίτης δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα απέναντι στην Μπαρτσελόνα, την οποία νίκησε με 2-0 στο κατάμεστο έπειτα από 1,5 χρόνο "Γουάντα Μετροπολιτάνο" στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής της La Liga. 

Οαγώνας είχε έντονο εξωαγωνιστικό ενδιαφέρον, όσον αφορά στο μέλλον του Ρόναλντ Κούμαν, όμως τόσο ο πρόεδρος της Μπαρτσελόνα, Ζουάν Λαπόρτα, όσο και ο αντιπρόεδρος Ράφα Γιούστε, δήλωσαν πριν από τη σέντρα ότι ο Ολλανδός τεχνικός θα παραμείνει στην θέση του. Παρόλα αυτά, δεν βρέθηκε στον πάγκο αλλά στις κερκίδες, λόγω της τιμωρίας του.

Ο Ντιέγκο Σιμεόνε παρέταξε μία ενδεκάδα με δύο επιθετικούς, αλλά κανείς από αυτούς δεν ήταν ο Αντουάν Γκριεζμάν, που περίμενε στον πάγκο. Στον αντίποδα, ο Κούμαν επέλεξε τον 17χρονο Γκάβι και τον 19χρονο Νίκο Γκονζάλεθ ως βασικούς σε ένα τέτοιο παιχνίδι, καθώς και τον Σερζίνιο Ντεστ στα αριστερά, λόγω των προβλημάτων με τραυματισμούς στο ρόστερ.

Μόνο μία ομάδα κατάφερε να εκτελέσει το πλάνο της στο χορτάρι και αυτή ήταν η Ατλέτικο. Από τα πρώτα λεπτά φάνηκε ότι τα αμυντικά κενά των "μπλαουγκράνα" ήταν πολλά και ο Λεμάρ προειδοποίησε μόλις στο 8ο λεπτό. Όταν ο Γάλλος άρχισε τα "τρίγωνα" με τον ορεξάτο Ζοάο Φέλιξ και τον Σουάρες, ήρθε και το πρώτο γκολ στο 23ο λεπτό.

Ο Φρένκι ντε Γιονγκ δεν συμμετείχε ιδιαίτερα στην προσπάθεια των "μπλαουγκράνα" να χτίσουν τις επιθέσεις τους και ως εκ τούτου αυτές δεν ήταν ικανές να διασπάσουν μία τόσο καλή αμυντική λειτουργία όπως αυτή της Ατλέτικο. Η κατοχή της μπάλας σε επίπεδο άνω του 60% δεν ήταν επικοδομητική για τους Καταλανούς, που κατέφυγαν ακόμα και σε γεμίσματα για να απειλήσουν.

Το 2-0 της Ατλέτικο σημειώθηκε στο 44ο λεπτό και θύμιζε... Μπαρτσελόνα. Το "τρίγωνο" του Λεμάρ και του Φέλιξ με τον Σουάρες έβγαλε σε θέση τετ α τετ τον Ουρουγουανό, που δεν συγχώρεσε την πρώην ομάδα του. Η Μπαρτσελόνα έγινε το 31ο θύμα του στη La Liga και ο ίδιος πανηγύρισε αρχικά ζητώντας συγγνώμη από τους πρώην φιλάθλους του και στη συνέχεια κάνοντας χειρονομία... τηλεφώνου, απευθυνόμενος προφανώς στον Κούμαν, ο οποίος τον έδιωξε από την ομάδα με αυτόν τον τρόπο το καλοκαίρι του 2020.

Ο αγώνας είχε πάρει το δρόμο του και ο Κούμαν, δίνοντας εντολές από την κερκίδα μέσω κινητού τηλεφώνου, δεν είχε παίκτες στον πάγκο ικανούς να αλλάξουν την κατάσταση. Η είσοδος του Σέρζι Ρομπέρτο στην ανάπαυλα δεν προσέφερε κάτι, με τους πρωταθλητές να περιμένουν την κατάλληλη στιγμή, για να χτυπήσουν ξανά.

Ένα τετ α τετ του Φιλίπε Κοουτίνιο στο 60' θα μπορούσε να προσφέρει αγωνία στο παιχνίδι, όμως ο Γιαν Όμπλακ του είπε "όχι". Αυτή ήταν η τελευταία συνεισφορά του Βραζιλιάνου που έδωσε τη θέση του στον Άνσου Φάτι (ανέτοιμος για πολύ χρόνο ακόμα), ενώ ο Σιμεόνε είχε στη "φαρέτρα" Γκριεζμάν και Άνχελ Κορέα, τους οποίους έβαλε αλλαγή.

Όσο κι αν πίεσε η Μπαρτσελόνα στα τελευταία λεπτά, το σκηνικό επαναλήφθηκε. Οι χώροι που άφησαν οι γηπεδούχοι ήταν περιορισμένοι και σίγουρα δεν γινόταν να τους εκμεταλλευτεί αυτή η Μπαρτσελόνα. Το 2-0 έμεινε μέχρι τέλους και η Ατλέτικο επιβεβαίωσε ότι είναι ομάδα κορυφής, με τους "μπλαουγκράνα" να μείνουν αρκετά πίσω στη βαθμολογία, αν και με αγώνα λιγότερο.

Ατλέτικο Μαδρίτης (Ντιέγκο Σιμεόνε): Όμπλακ, Σάβιτς, Χιμένες, Ερμόσο, Γιορέντε, Καράσκο, Ντε Πολ (46' Τρίπιερ), Κόκε, Λεμάρ, Σουάρες (71' Κορέα), Φέλιξ (71' Γκριεζμάν)

Μπαρτσελόνα (Ρόναλντ Κούμαν): Τερ Στέγκεν, Μινγκέθα (75' Λουκ Ντε Γιονγκ), Πικέ, Αραούχο, Ντεστ, Μπουσκέτς, Νίκο (46' Σέρζι Ρομπέρτο), Γκάβι (75' Πουτς), Ντε Γιονγκ, Κουτίνιο (64' Φάτι), Ντεπάι.

https://www.real.gr/