O Κ. Πελετίδης παρουσίασε τις συνθέσεις που δημιούργησαν οι εργαζόμενοι του Δήμου στο πλαίσιο της συνεργασίας με το «Άλμα Ζωής»

Στην Τριών Συμμάχων και στην πλατεία Γεωργίου

Ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, παρουσίασε σήμερα το μεσημέρι στα μέλη του Δ.Σ. του «Άλματος Ζωής», τις δύο συνθέσεις που σχεδίασαν και δημιούργησαν οι εργαζόμενοι του Δήμου στην πλατεία Τριών Συμμάχων και στην πλατεία Γεωργίου, ως αποτέλεσμα της συνεργασίας του Δήμου και του «Άλματος Ζωής» στο πλαίσιο των δράσεων για την ενημέρωση και την πρόληψη του καρκίνου του μαστού αλλά και άλλων μορφών καρκίνων, που θα γίνουν το μήνα Οκτώβριο.

Στην πλατεία Τριών Συμμάχων έχει τοποθετηθεί ροζ σύνθεση που συμβολίζει την προτομή γυναίκας (το σύμβολο είναι αποτυπωμένο και στο υλικό του «Άλματος Ζωής»). Στην πλατεία Γεωργίου έχει τοποθετηθεί σύνθεση που αναπαριστά ένα χέρι το οποίο κρατά μια ροζ κορδέλα και περιστοιχίζεται από άνθη, συμβολίζοντας την προσφορά και την ελπίδα.

dsc_7338.jpg

Ο Δήμαρχος Πατρέων μιλώντας για τη συνεργασία του Δήμου με το «Άλμα Ζωής» και την αείμνηστη πρόεδρό του Λιολιώ Κολυπέρα, είπε:

«Είναι ο μήνας δραστηριοτήτων του «Άλματος Ζωής». Έχουμε συνεργασία μαζί του για να τοποθετήσουμε μερικά σύμβολα που θα περάσουν το μήνυμα ώστε να δοθεί δύναμη στον αγώνα κατά του καρκίνου του μαστού, αλλά και όλων των κακοηθειών συνολικά.

Δυστυχώς μας λείπει σήμερα ο πρωταγωνιστής αυτής της συνεργασίας. Θα θέλαμε να ήταν εδώ η Λιολιώ Κολυπέρα, να απολάμβανε το αποτέλεσμα της συνεργασίας μας και μαζί να συνεχίζαμε τη μάχη για να έχουμε ό,τι χρειάζεται για να εμποδιστεί η αύξηση των περισταστικών καρκίνου, να μπορούμε να έχουμε νοσοκομεία για την αντιμετώπιση της νόσου, να επιτευχθεί θεραπεία και κυρίως να γίνεται έργο πρόληψής της.

Θα συνεχίσουμε τον αγώνα, έχοντας στη σκέψη μας τη Λιολιώ, για την ενημέρωση και την πρόληψη του καρκίνου και μέσα από τη συνεργασία του Δήμου με το Δ.Σ. του «Άλματος Ζωής» θα την τιμούμε».

Παρόντες στην παρουσίαση των συνθέσεων ήταν η Αντιδήμαρχος Υγείας και Πρόνοιας, Βίβιαν Σαμούρη, μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο Μαστού Ν. Αχαΐας «Άλμα Ζωής», οι προϊστάμενοι των υπηρεσιών Αρχιτεκτονικού Σχεδιασμού και Πρασίνου του Δήμου, εργαζόμενοι και δημότες. 

dsc_7406.jpg

dsc_7391.jpg


 

Διαβάστε επίσης