Η ποιήτρια Νίκη Κωνσταντοπούλου στο "Πολύεδρο"

 

 

 Το «Πολύεδρο» παρουσιάζει την πατρινή ποιήτρια Νίκη Κωνσταντοπούλου την Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου στις 8.30 το βράδυ.

Η παρουσίαση θα είναι αφιερωμένη στο ποιητικό καθώς και το μεταφραστικό της έργο. Πρόσφατα κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Βακχικόν η μετάφραση των ποιημάτων της Αφροαμερικανίδας Πατ Πάρκερ.

Με τη Νίκη Κωνσταντοπούλου θα συνομιλήσουν ο  Σπύρος Βρεττός Ποιητής – Συγγραφέας και ο Αλέξης Σκαρμέας, Δικηγόρος, πρώην Αντιδήμαρχος Πολιτισμού στο Δήμο της Πάτρας.

Η Νίκη Κωνσταντοπούλου γεννήθηκε στην Πάτρα το 1981. Είναι απόφοιτη του τμήματος Γαλλικής Γλώσσας & Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών & έχει ολοκληρώσει τις μεταπτυχιακές της σπουδές στη Γαλλία. Έχει εκδώσει τις ποιητικές συλλογές Απόψε νιώθω μια ντροπή (εκδόσεις  Περί τεχνών), Πάτρα 2014 & Εγώ, απέναντι (εκδόσεις Βακχικόν), Αθήνα 2017. Έχει ανθολογήσει & μεταφράσει την αφροαμερικανίδα ποιήτρια & ακτιβίστρια Πατ Πάρκερ στο έργο Πατ Πάρκερ, Αγάπη, Δικαιοσύνη, Ελευθερία (εκδόσεις Βακχικόν), Αθήνα 2021. Ποιήματά της & μεταφράσεις της έχουν δημοσιευτεί σε διαδικτυακά & έντυπα λογοτεχνικά περιοδικά. Έχει γράψει κείμενα για μουσικές παραστάσεις που παρουσιάστηκαν σε θέατρα της Αθήνας & της Πάτρας. Ποιήματά της έχουν μελοποιηθεί & συμπεριλαμβάνονται στον δίσκο Προορισμός του Χρήστου Κωνσταντόπουλου.

Τηλέφωνο κρατήσεων: 2610 277342
Πολύεδρο Κήπος, Κανακάρη 147 Πάτρα

 

* Με απαραίτητη κράτηση θέσης λόγω υγειονομικών συνθηκών.