Καθολική Ενορία Αγίου Ανδρέα Πατρών: Εκδηλώσεις για την 450ή επέτειο της Ναυμαχίας του Lepanto

Το πρόγραμμα

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ:

 

Η Καθολική Ενορία Αγίου Ανδρέα Πατρών & ο Σύλλογος Καθολικών διοργανώνουν σειρά εκδηλώσεων για να τιμήσουν την 450ή επέτειο της Ναυμαχίας του LEPANTO που έγινε στις 7 Οκτωβρίου του 1571.

Κατ’ αυτήν ο ενωμένος Χριστιανικός στόλος κατανίκησε τον Οθωμανικό στόλο στα ανοιχτά των Εχινάδων νήσων, στον Πατραϊκό κόλπο. Το γεγονός αυτό σηματοδότησε την αρχή του τέλους της παντοδυναμίας των Οθωμανών, και δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε ότι ένα από τα μακροχρόνια αποτελέσματά της ήταν και η απελευθέρωση της Ελλάδας από τον Τουρκικό ζυγό, δυόμισι αιώνες αργότερα.

 Η Καθολική Εκκλησία τιμά την επέτειο αυτή προβάλλοντας την ανάγκη της ειρηνικής συνύπαρξης των λαών και της επικράτησης της παγκόσμιας ειρήνης.

Σας προσκαλούμε να τιμήσετε με την παρουσία σας τις εκδηλώσεις τις οποίες διοργανώνει η ενορία μας, ως ελάχιστο φόρο τιμής προς αυτό το ιστορικό γεγονός, το οποίο είναι τόσο στενά συνδεδεμένο με την πόλη μας και με την τύχη του Ελληνισμού.

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ & ΑΚΟΛΟΥΘΙΩΝ ΣΤΟΝ ΕΝΟΡΙΑΚΟ ΚΑΘΟΛΙΚΟ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΑΓΙΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΤΡΩΝ

 

Σάββατο 2 Οκτωβρίου 2021, στις 20:00

Συναυλία

Η χορωδία MANUS APERTAE σε έργα θρησκευτικής μουσικής.

 

Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2021, στις 20:00

Μικτή Εκδήλωση

  • Προβολή με το ιστορικό της Ναυμαχίας του Lepanto.

  • Ομιλία του ιεροδιακόνου π. Παύλου Σινιγάλια, για τη διδασκαλία της Καθολικής Εκκλησίας πάνω στη διαφύλαξη της ειρήνης.

  • Συναυλία με την μικτή χορωδία του Ι. Καθολικού Ναού Αγίου Ανδρέα Πατρών.

 

Πέμπτη 7 Οκτωβρίου, στις 17:30

Απαγγελία του ΑΓΙΟΥ ΡΟΔΑΡΙΟΥ σε διάφορες γλώσσες.

 

Σάββατο 9 Οκτωβρίου, στις 20:00

Συναυλία

ΠΑΛΙΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ με τις Γεωργία Μπαλαμπίνη (σοπράνο) και Μαγδαληνή Καλοπανά (εκκλησιαστικό όργανο). Προλογίζει η καθηγήτρια θεατρολογίας του ΕΚΠΑ, σκηνοθέτης, Ευανθία Στιβανάκη.

 

Κυριακή 10 Οκτωβρίου, στις 10:00

ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΗ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ 

 

Λόγω των περιοριστικών μέτρων που ισχύουν, οι συναυλίες στις 2/10/2021, 9/10/2021, καθώς & η εκδήλωση στις 6/10/2021 θα γίνουν με περιορισμένο αριθμό ατόμων. Συνεπώς παρακαλούνται  όσοι επιθυμούν να παραστούν στις ανωτέρω εκδηλώσεις να το δηλώσουν εγκαίρως, στο τηλ. 2610 275215, Δευτέρα ως Παρασκευή, 10 π.μ. - 13 μ.μ.