Ομπάμα – «Φορολογήστε τους πλούσιους, μαζί κι εμένα – Μπορούμε να το αντέξουμε»

28/09/2021 | 16:27

Ο Μπαράκ Ομπάμα τοποθετήθηκε σχετικά με το σχέδιο του Τζο Μπάιντεν σε σχέση με την οικονομία των ΗΠΑ. Ο πρώην Αμερικανός πρόεδρος σημείωσε ότι οι δισεκατομμυριούχοι πρέπει να βοηθήσουν «πληρώνοντας περισσότερους φόρους».

Έτσι, σύμφωνα με τον Ομπάμα, θα ενισχυθεί η χρηματοδότηση του τομέα της υγειονομικής περίθαλψης, της φροντίδας των παιδιών και της κλιματικής κρίσης. Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα Guardian, για τον πρώτο Αφροαμερικανό πρόεδρο στις ΗΠΑ, οι εύποροι Αμερικανοί – μαζί και ο ίδιος – μπορούν να αντέξουν οικονομικά αυξήσεις φόρων για να χρηματοδοτήσουν το φιλόδοξο σχέδιο δαπανών του Τζο Μπάιντεν. 

«Βάζω τον εαυτό μου σε αυτή την κατηγορία»
«Νομίζω ότι μπορούν να το αντέξουν οικονομικά», τόνισε ο Μπαράκ Ομπάμα σε συνέντευξη που παραχώρησε στο αμερικανικό δίκτυο «ABC’s Good Morning America. «Μπορούμε να το αντέξουμε. Βάζω τον εαυτό μου σε αυτήν την κατηγορία».

Η περιουσία του Ομπάμα υπολογίζεται στα 70 εκατομμύρια δολάρια. Από τότε που αποχώρησε από τον Λευκό Οίκο το 2017, κυκλοφόρησε ένα βιβλίο που έγινε μπεστ σέλερ, κερδίζοντας 65 εκατομμύρια δολάρια και, επίσης, με τη σύζυγό του, Μισέλ Ομπάμα, υπέγραψαν μια συμφωνία με το Netflix που εκτιμάται ότι αξίζει πάνω από 100 εκατομμύρια δολάρια.

Αντιδρούν οι επιχειρηματίες στην αύξηση του εταιρικού φόρου
Την ίδια ώρα, ο επιχειρηματικός κόσμος στις ΗΠΑ αντιτίθεται στην αύξηση του εταιρικού φόρου, στο πλαίσιο του σχεδίου Μπάιντεν για τη χρηματοδότηση μεγάλων έργων πρόνοιας, ύψους 3,5 τρισεκατομμυρίων δολαρίων.

Το σχέδιο της κυβέρνησης του Τζο Μπάιντεν για τη χρηματοδότηση μεγάλων έργων πρόνοιας περιλαμβάνει αύξηση του μεγαλύτερου συντελεστή φόρου εισοδήματος από 37% σε 39,6%. Ο φόρος επιχειρήσεων θα αυξηθεί από 20% σε 26,50% και όσοι κερδίζουν περισσότερα από πέντε εκατομμύρια δολάρια ετησίως, θα πληρώσουν και ένα επιπλέον 3%.

Οι φορολογικές «καμπάνες» στην επιχειρηματικότητα έχουν προκαλέσει την έντονη δυσφορία των Ρεπουμπλικανών, προβληματίζοντας ιδιαίτερα τους μετριοπαθείς Δημοκρατικούς βουλευτές.

πηγη

«Τι Ψυχή θα Παραδώσεις, Μωρή; – Μέρος Πρώτο» – Έρχεται στη μεγάλη οθόνη

Πάτρα: Στη φυλακή οι δύο από τους τρεις “νταήδες” των πεζόδρομων – Είχαν γίνει ο φόβος και ο τρόμος για τους πολίτες

Τραγωδία στην Αχαΐα: 48χρονος κατέρρευσε στο κυνήγι μπροστά στα μάτια του πατέρα του

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ-Πάτρα: Άνδρες γνωστοί στη “νύχτα” έδωσαν ραντεβού για να λύσουν τις διαφορές τους-Στη θέα του όπλου ο ένας εμβόλισε μοτοσικλέτα-Συνελήφθησαν τρία άτομα

Περιτονίτιδα και ισχαιμικό επεισόδιο έδειξε η νεκροψία του 43χρονου μποξέρ που γρονθοκόπησε ορθοπεδικό στο Αίγιο

Aποκλειστικό: Με δράση και καταγωγή από την Αχαΐα ο «Έλληνας Εσκομπάρ» της κοκαΐνης

Αχαΐα: Την λήστεψαν οι συγγενείς, την βίασε ο ξάδελφος!

Σήμερα η κηδεία του 43χρονου Περικλή που κατέληξε στο Νοσοκομείο Αιγίου-Είχε κατηγορηθεί για επίθεση σε γιατρό του ίδιου Νοσοκομείου