"Έσβησε" ο Σάκης Κουρέτας - Γνωστός και αγαπητός στην κοινωνία της Πάτρας - Τα συγκινητικά λόγια των γιων του και η τελευταία του επιθυμία να ταφεί με τη στολή του

 

"Έφυγε" από τη ζωή ο Σάκης Κουρέτας, από τους πιο αγαπητούς Πατρινούς που άφησε γερό και ηθικό στίγμα στην πόλη. 

Διετέλεσε Αξιωματικός της Αστυνομίας Πόλεων αφήνοντας έργο σε πολλές Υπηρεσίες με αποκορύφωμα την θητεία του στην θέση του Διοικητή της Τροχαίας Πατρών.

Ο Σάκης Κουρέτας με τη σύζυγό του Αναστασία είχε την ευτυχία να αποκτήσει δύο παιδιά. Τον Καθηγητή Δημήτρη Κουρέτα και τον Αντιπροέδρο του ΠΕΑΚ Πάτρας Μιχάλη Κουρέτα, ο οποίος έγραψε το συγκινητικό σημείωμα:

"Είναι τόσα πολλά που έχουμε πει Είναι τόσα πολλά που ήθελα να σου πω Μα το μόνο που θέλω να σου πω τώρα είναι ποσό υπερήφανος είμαι για σένα Μας δίδαξες ακεραιότητα ,αγάπη ,δοτικότητα μα πάνω από όλα να είμαστε δίκαιοι Δε θα φύγεις ποτέ από μέσα μας γιατί όλα αυτά που μας έδωσες έχουμε χρέος να τα μεταλαμπαδεύσουμε στα παιδιά μας.Ο Θεός να σε αναπαύσει μπαμπούλινο μου"

 

Ο Δημήτρης Κουρέτας έγραψε: 

Τελευταία του επιθυμία ήταν να ταφεί με τη στολή του. Υπηρέτησε και αποστρατεύθηκε με τον βαθμό του αστυνομικού διευθυντή .
Ήταν έντιμος, δίκαιος και φρόντιζε πάντα από τη θέση που είχε να προστατεύει τους πιο αδύναμους πολίτες.οι πατρινοί ξέρουν πολλές ιστορίες να πουν
Θυμάμαι ένα περιστατικό .
Γύρω στο 1970 ήταν προϊστάμενος στην αγορανομια . Ήταν ο βασικός μάρτυρας στην περίφημη υπόθεση νωθειας γάλακτος με σκόνη στην Πάτρα. Ήμουνα τότε 8 νομίζω . Έφυγα από το σχολείο και πήγα στο δικαστήριο . Τον είδα να καταθέτει και να λέει αυτά που μου είχε πει ένα βράδυ . Με είχε πάρει και πήγαμε να φάμε οι δυο μας . Σπάνιο πράγμα .
Φεύγοντας από το δικαστήριο με πήρε στα χέρια και μπήκαμε στο αυτοκίνητο . Καθώς γύριζαμε σπίτι σταμάτησε στην πλατεία . Εκεί άραζε ένας τύπος με κομμένο πόδι και πάντα τον χαιρετούσε . Είχε ένα μικρό πορτοφολακι με κέρματα
Το άδειασε σαυτόν. Το είδα και τον ρώτησα .
Μου είπε ότι δεν είχε να περάσει και περνούσε συχνά και του άφηνε χρήματα . Ήταν μια πτυχή εντελώς άγνωστη του χαρακτήρα του . Είχε μεγαλώσει ορφανός από πατέρα και μητέρα και ήταν απίθανα σκληρός με φοβερές ευαισθησίες .
Απεβίωσε σήμερα το πρωί .
Διονύσιος Κουρέτας
Αστυν. Διευθυντής έν αποστρατεία .
Πατρών

 

Διαβάστε επίσης