Οι κανόνες για το σωστό ντεμακιγιάζ

Δείτε ποιοι είναι

Μπορεί να μας φαίνεται αγγαρεία, όμως η διαδικασία του ντεμακιγιάζ είναι απαραίτητη για την υγεία και τη νεανική όψη της επιδερμίδας μας. Κυρίως γιατί κανένα καλλυντικό δεν είναι αποτελεσματικό, εάν δεν μπορεί να διεισδύσει στην μπλοκαρισμένους από το μακιγιάζ πόρους της. 

Παρόλα αυτά, και το ντεμακιγιάζ έχει τους δικούς του κανόνες, προκειμένου να πετυχαίνουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα.

# Καταρχάς βεβαιωνόμαστε ότι έχουμε επιλέξει το κατάλληλο προϊόν για τον τύπο μας. Χρησιμοποιούμε μια σύνθεση με την ένδειξη ότι είναι κατάλληλη για όλο το πρόσωπο και τα μάτια. Διαφορετικά, εφαρμόζουμε μία ξεχωριστή διφασική λοσιόν που θα αφαιρέσει τη μάσκαρα και το επίμονο μακιγιάζ χωρίς να ερεθίσει την περιοχή. #Ξεκινάμε τη διαδικασία από τις πιο ευαίσθητες περιοχές του προσώπου

Στα μάτια: Εμποτίζουμε καλά δυο δίσκους ντεμακιγιάζ  κι έπειτα τους ακουμπάμε σε κλειστά βλέφαρα, πιέζοντας ελαφρώς τις βλεφαρίδες για μερικά  δευτερόλεπτα. Ετσι θα διασπαστεί η μάσκαρα και θα απομακρυνθεί πιο εύκολα χωρίς τρίψιμο.  Προσοχή: Δεν κινούμε το βαμβάκι δεξιά-αριστερά αλλά σε μία κατεύθυνση από πάνω προς τα κάτω, με απαλές κινήσεις.

Στα χείλη: Σκουπίζουμε απαλά το κραγιόν με ένα χαρτομάντιλο. Αν είναι αδιάβροχο, το αφαιρούμε με την ειδική διφασική λοσιόν για τα μάτια ή με το νερό micellaire που είναι σχεδιασμένο για αδιάβροχες συνθέσεις μακιγιάζ.

# Περνάμε στο πρόσωπο

Αν έχουμε επιλέξει για τη διαδικασία ένα νερό micellaire παίρνουμε έναν καινούριο δίσκο ντεμακιγιάζ και τον εμποτίζουμε καλά με αυτό. Καθαρίζουμε με κινήσεις από το κέντρο του προσώπου προς τα έξω. Όταν το βαμβάκι σταματήσει να είναι λευκό, το πετάμε, παίρνουμε νέο και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία, μέχρι να μη βλέπουμε υπολείμματα μακιγιάζ πάνω σε αυτό.

Σε περίπτωση που: Εχουμε επιλέξει τζελ, γαλάκτωμα ή βάλσαμο χρησιμοποιούμε τα δάχτυλά μας κατά την εφαρμογή του.  Τέλος, ξεπλένουμε το πρόσωπό μας με νερό και σκουπίζουμε με ένα χαρτομάντιλο κάνοντας ταμποναριστές κινήσεις.

 

Extra tip: Δεν ξεχνάμε την περιοχή του λαιμού, κάτω από το σαγόνι, και γύρω από τα αυτιά.

 

vita.gr

Διαβάστε επίσης