Πάτρα: Σε επιφυλακή η ΕΛ.ΑΣ. - Super Cup - Παναχαϊκή συνθέτουν το "εκρηκτικό" κλίμα - Αυξημένα μέτρα και έλεγχοι - Τι φοβάται η αστυνομία

"Έρχεται" Σαββατοκύριακο αυξημένης επιφυλακής για την αστυνομική Διεύθυνση Αχαϊας. 

Super cup, Παναχαϊκή και η υπουργός παιδεία που αναμένεται σύμφωνα με πληροφορίες στην Πάτρα συνθέτουν ένα δύσκολο και απαιτητικό σκηνικό. 

Το Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου στις 16:30 θα αγωνιστούν στο παρκέ Παναθηναϊκός - Λαύριο και στις 21:00 Προμηθέας - ΑΕΚ. 

Για τα δύο παιχνίδια αναμένονται να φτάσουν φίλαθλοι και απο άλλες πόλεις. 

Τα σοβαρά επεισόδια που σημειώθηκαν το βράδυ της Τετάρτης  στον σύνδεσμο οπαδών των «πρασίνων» στα Κάτω Πατήσια με δυο τραυματίες, πέντε προσαγωγές και με πρωταγωνιστές οπαδούς της ΑΕΚ που πραγματοποίησαν την επίθεση προβληματιζει έντονα τις τοπικές αρχές, καθως σε καμία περίπτωση δεν θέλουν να μεταφερθεί στην Πάτρα το εκρητικό κλίμα.

Το super cup θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου με τον μικρό τελικό να πραγματοποιείται στις 16:30 και τον μεγάλο τελικό στις 21:00.

Την Κυριακή την ώρα διεξαγωγής του μικρού τελικού του super cup θα γίνεται και το παιχνίδι Διαγόρα Βραχνεϊκων - Παναχαϊκή. 

Τέλος, πληροφορίες που θέλανε την υπουργό παιδείας να ερχεται αύριο, Σάββατο, στην Αχαϊκή πρωτεύουσα προκειμένου να παρευρεθεί στα εγκαίνια του νέου κτιρίου του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου στην πανεπιστημιούπολη της Πάτρας δεν επιβεβαιώνονται. 

Ωστόσο, το ενδεχόνμεο καθόδου της υπουργού ενεργοποίησε τον δήμαρχο Αιγιάλειας, ο οποίος σε επιστολή της θύμιζε ότι από μηνών εκκρεμεί αίτημά του για συνάντησή τους, το οποίο δεν έχει ικανοποιηθεί.

Ο Δ. Καλογερόπουλος την καλούσε στο Δημαρχείο Αιγίου, ώστε μαζί με τους αρχηγούς των δημοτικών παρατάξεων, να συζητήσουν την παραμονή του ΑΕΙ Φυσικοθεραπείας στην πόλη, ή να ορίσει αυτή συνάντηση στο υπουργείο, όπως συνεργάτες της έχουν υποσχεθεί.

Σε περίπτωση μη ανταπόκρισης, ο δήμαρχος είχε ενημερώσει την Νίκη Κεραμέως, ότι αύριο στη 1μ.μ. θα πραγματοποιηθεί Παναιγιάλειο Συλλαλητήριο, με ειλημμένη την απόφαση να διακόψουν -για όλη την ημέρα- την κυκλοφορία στη νέα και παλιά εθνική οδό, ως πρώτη αντίδραση.

Αυτό το σενάριο όμως φαίνεται ότι απομακρύνεται απο το "κάδρο" ανησυχίας των αστυνομικών.

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ