Ετοιμάζεται έργο πνοής για το λιμανάκι των Αλυκών της Κ. Αχαΐας - Ο Αντιπεριφερεάρχης Φ. Ζαϊμης εξασφάλισε κονδύλι από το υπουργείο

 

Τηρώντας τη δέσμευσή του για την αναβάθμιση του μικρού λιμανιού των Αλυκών της Δυτικής Αχαΐας ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας, Έρευνας και Καινοτομίας Φωκίωνας Ζαΐμης φρόντισε, σε αγαστή συνεργασία με το υπουργείου Ναυτιλίας, για την εξασφάλιση ποσού για την αποκατάσταση των λειτουργικών βαθών του λιμάν που δημιουργούσε σοβαρό πρόβλημα στους επαγγελαμτίες και όχι μόνο. 

«Θα ξεκινήσουν μια σειρά από έργα αξιοποίησης του λιμανιού που θα αναδείξουν ευρύτερα την περιοχή και θα λύσουν χρόνια προβλήματα των κατοίκων. Στόχος της Περιφέρειας είναι να εκσυγχρονιστεί, δηλαδή, να είναι ασφαλές και λειτουργικό αλλά και να αναβαθμιστεί τουριστικά και αλιευτικά. Θέλουμε το λιμανάκι των Αλυκών να αποτελεί σημείο αναφοράς για όλη την Αχαΐα», είχε τονίσει σε δηλώσεις του προ μηνών ο κ. Ζαΐμης και ήδη τα πρώτα έργα που αφορούν την περιοχή έχουν δρομολογηθεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες το υπουργείο Ναυτιλίας και ο αρμόδιος Διευθυντής Λιμενικών και Κτιριακών Υποδομών έχει ήδη ζητηθεί από την Αντιπεριφέρεια η έγκαιρη υποβολή Τεχνικού Δελτίου για το έργο "Αποκατάσταση λειτουργικών βαθών λιμένα Αλυκών του Δήμου Δυτικής Αχαΐας", με φορέα υλοποίησης την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Μάλιστα το προσεχές διάστημα ο Γεν. Γραμματέας του υπουργείου προγραμματίζει να επισκεφθεί την περιοχή των Αλυκών και να δει μαζί με τον κ. Ζαϊμη τις ανάγκες που υπάρχουν για περαιτέρω χρηματοδότηση , στο πλαίσιο της αναπτυξιακής πορείας που έχει σχεδιάσει ο Αντιπεριφερειάρχης για το λιμανάκι. 

 

 

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ