Σία Αναγνωστοπούλου: Η δικοινοτική Τεχνική Επιτροπή για την Πολιτιστική Κληρονομιά της Κύπρου δείχνει το δρόμο

Συγχαρητήρια ανακοίνωση

Σε ανακοίνωση της, η βουλευτής Αχαΐας και Τομεάρχη Πολιτισμού της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Σία Αναγνωστοπούλου σχετικά με την βράβευση της δικοινοτικής Τεχνικής Επιτροπής για την Πολιτιστική Κληρονομιά της Κύπρου από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την Europa Nostra στην Βενετία, αναφέρει:

Θερμά συγχαρητήρια στη δικοινοτική Τεχνική Επιτροπή για την Πολιτιστική Κληρονομιά της Κύπρου για την βράβευση της από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την Europa Nostra στην Βενετία. Στην Τεχνική Επιτροπή της Κύπρου απονεμήθηκε το βραβείο της Europa Nostra, καθώς και η κορυφαία Ευρωπαϊκή διάκριση του Μεγάλου Βραβείου (GRAND PRIX), στην κατηγορία «Αφοσιωμένοι στην Υπηρεσία της Πολιτιστικής Κληρονομιάς».  Η απονομή έγινε σε μία ξεχωριστή τελετή Πανευρωπαϊκού χαρακτήρα στη Βενετία. 

Σε μία δύσκολη περίοδο για την Κύπρο, αυτό το βραβείο αποτελεί ύψιστη επιβράβευση της προσήλωσης των μελών της δικοινοτικής Τεχνικής Επιτροπής, τόσο στη διάσωση της πολιτιστικής κληρονομιάς της Κύπρου, όσο και στη δημιουργία κλίματος εμπιστοσύνης και συνεννόησης ανάμεσα στις δύο κοινότητες. 

Οι συμπρόεδροι της Τεχνικής Επιτροπής, κ. Τάκης Χατζηδημητρίου και Ali Tuncay, καθώς και τα μέλη της, έχουν αποδείξει επί χρόνια την αφοσίωσή τους στη διατήρηση και προστασία της 10000 χρόνων πολιτιστικής κληρονομιάς αλλά και ότι «μέσα από τον πολιτισμό μπορούν ν ΄ανοίξουν νέοι ορίζοντες για ένα καλύτερο μέλλον για τον τόπο μας και τον λαό του. Ό, τι δηλαδή χρειάζεται σήμερα η Κύπρος», όπως χαρακτηριστικά τονίζει ο Ελληνοκύπριος πρόεδρος της Επιτροπής, κ. Τάκης Χατζηδημητρίου. 

Ευχόμαστε, ως Τομέας Πολιτισμού , να συνεχίσει η δικοινοτική Τεχνική Επιτροπή το τόσο σημαντικό έργο και οι συμπρόεδροι και τα μέλη της να ανοίγουν με επιμονή και κουράγιο δρόμους συνύπαρξης των δύο κοινοτήτων, με δεδομένο ότι –όπως σημειώνει και πάλι ο κ. Χατζηδημητρίου- «μέσα από τον πολιτισμό προβάλλουν οι ανθρωπιστικές αξίες που ενώνουν τους ανθρώπους, ανεξάρτητα από φυλή και θρησκεία, σε έργα προόδου και «ειρήνης». 

Η δικοινοτική Τεχνική Επιτροπή για την Πολιτιστική Κληρονομιάς της Κύπρου δείχνει το δρόμο. 

 

Διαβάστε επίσης