Πάτρα - Θέατρο Όροφως: Αυλαία σήμερα με το έργο «Η Γυναίκα της Ζάκυθος»


Το Θέατρο Όροφως ανοίγει αυλαία σήμερα 24 Σεπτεμβρίου με το έργο «Η Γυναίκα της Ζάκυθος» του Διονυσίου Σολωμού σε σκηνοθεσία Άντζελας Μπρούσκου. Η παράσταση τοποθετείται στο κέντρο μιας βίαιης πραγματικότητας και συνδιαλέγεται με το παρελθόν και το μέλλον της Ιστορίας.  

Η σκηνοθέτις παρουσιάζει το έργο του Διονυσίου Σολωμού δημιουργώντας ένα θέατρο δωματίου. Τρεις γυναίκες  έγκλειστες σ' ένα ασφυκτικό πατριαρχικό περιβάλλον αφηγούνται τον συναισθηματικά φορτισμένο λόγο του Διονύσιου Σολωμού στον απόηχο της πτώσης του Μεσολογγίου. Κείμενο αιρετικό και αλληγορικό, ένα σύμπαν μιας σύγχρονης Κόλασης που αποτυπώνεται σκηνικά σ’ ένα ηχητικό και εικαστικό περιβάλλον, σαν ένα σύγχρονο χορικό. Το σώμα της Γυναίκας στοιχειώνεται μέσα από μια γεωγραφία εικόνων που συνθέτουν το προσωπείο της γυναίκας-δαίμονα μέσα στους αιώνες.
Ο σύνθετος λόγος του Διονυσίου Σολωμού αποκτά αλληγορική διάσταση και με αυτό τον τρόπο η «Γυναίκα της Ζάκυθος» μεταφέρεται στη σύγχρονη Ελλάδα, η οποία «χάνει τη γλώσσα της», όταν βασιλεύει η ρητορική του μίσους, ο ρατσισμός, ο εθνικισμός, που αντικαθιστούν την ανθρώπινη αλληλεγγύη.

Ταυτότητα παράστασης
Σκηνοθεσία, σκηνικός χώρος, κοστούμια: Άντζελα Μπρούσκου
Παίζουν: Άντζελα Μπρούσκου, Παρθενόπη Μπουζούρη, Δανάη Κατσαμένη
Πρωτότυπη μουσική σύνθεση  Γιώργος Ανδριώτης
Σχεδιασμός φώτων Παντελής Μάκκας
Κατασκευή σκηνικού Κομνηνός Κουσιέρας
Βοηθός σκηνοθέτη Θάνος Χατζόπουλος
Φωτογραφίες   Βαγγέλης Πουλής

Με την επιχορήγηση του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού

 
Ημερομηνίες παραστάσεων
Παρασκευή 24, Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου στις 21.30
Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου στις 20.30
Προπώληση: Ticket Services, Ταμείο του Θεάτρου
Πληροφορίες & Κρατήσεις: Τηλ. 261 1810983, Κιν. 6939835990 

Διαβάστε επίσης