Πάτρα: Ο μικρός Φώτης, που συγκίνησε το πανελλήνιο, βγήκε νικητής μετά το ατύχημα με το καρτ - Ολα όσα συνέβησαν από το μεσημέρι της Κυριακής

Η σοκαριστική στιγμή που το καρτ χτυπά το παιδί, πάγωσε το πανελλήνιο

 

Γέμισε χαμόγελα η ΜΕΘ Παίδων, όταν χθες το απόγευμα ο μικρός Φώτης άνοιξε τα μάτια του μετά από 4 ημέρες.

Γιατροί και νοσηλευτές δεν έκρυβαν την χαρά τους και μαζί με τους γονείς του 7χρονου έζησαν συγκινητικές στιγμές, όταν αντιλήφθηκαν όλοι ότι το παιδί έχει επαφή με το περιβάλλον και είχε ανακτήσει τις αισθήσεις του.

Ο γολγοθάς για τον Φώτη ξεκίνησε το μεσημέρι της Κυριακής όταν, ενώ βρισκόταν με τους δικούς του στους αγώνες καρτ, όχημα που έφυγε από την πίστα τον χτύππησε στο κεφάλι. 

Αμέσως υπήρξε κινητοποίηση, προκειμένου το παιδί να φθάσει έγκαιρα στο νοσοκομείο. Αρχικά μεταφέρθηκε στο Καραμανδάνειο, αλλά εφόσον η κατάστασή του ήταν σοβαρή διασωληνωμένο μεταφέρθηκε στην ΜΕΘ Παίδων του πανεπιστημιακού νοσοκομείου.

Εκεί οι γιατροί από την πρώτη στιγμή έδιναν μάχη με τον χρόνο, ενώ το πανελλήνιο συγκλονισμένο παρακολουθούσε τις εξελίξεις.

Οι εξειδικευμένες εξετάσεις στον εγκέφαλο που έγιναν στον μικρό έστειλαν αισιόδοξα μηνύματα και τα πρώτα χαμόγελα έκαναν την εμφάνισή τους.

Οι γονείς του παιδιού ξενυχτούσαν όλες αυτές τις ημέρες κοντά του, ενώ το δωμάτιο που νοσηλευόταν είχε  γεμίσει με ζωγραφιές και ευχές από τους συμμαθητές του. "Σε αγαπάμε Φώτη" , έγραφαν στα μηνύματά τους.

Από το πρωϊ της Πέμπτης οι γιατροί είχαν αποφασίσει να ξεκινήσουν τη διαδικασία αποσωλήνωσης. Μια διαδικασία χρονοβόρα που διήρκησε μέχρι το απόγευμα οπότε και ο μικρός Φώτης άνοιξε τα μάτια του και σκόρπισε συγκίνηση σε όλους όσοι παρακολουθούσαν με αγωνία την εξέλιξη της υγείας του.

«Όλα πήγαν καλά. Ακολουθήσαμε τις αντιδράσεις του Φώτη και η αποσωλήνωση διήρκησε ώρες. Το εξαιρετικά θετικό είναι ότι ο Φώτης άνοιξε τα ματάκια του και αντιδρά στα ερεθίσματα. Θεωρώ ότι σταδιακά αφού επανέλθει πλήρως από την διασωλήνωση δεν θα υπάρχει πρόβλημα», είπε μεταξύ άλλων ο Διεθυντής της ΜΕΘ Παίδων Ανδρέας Ηλιάδης.

Οι γιατροί είναι αισιόδοξοι πλέον πως ο μικρός Φώτης θα επανέλθει πλήρως στην φυσιολογική του ζωή και το ατύχημά του θα αποτελεί μια δυσάρεστη ανάμνηση.  

Διαβάστε επίσης