24ωρη απεργία την Παρασκευή στην εστίαση και στην efood - Νέα μοτοπορεία στην Πάτρα

Συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο

Την κήρυξη 24ωρης απεργίας στην εστίαση και στην e-food ανακοίνωσε για αύριο Παρασκευή η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στον Επισιτισμό - Τουρισμό.

Η Ομοσπονδία στην ανακοίνωση της τονίζει ότι οι εργαζόμενοι ζητούν "σταθερή και μόνιμη δουλειά", διεκδικώντας:

- Να ανανεωθούν όλες οι συμβάσεις σε αορίστου με απευθείας πρόσληψη από την e-food με όλα τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

- Να δοθεί τέλος στο σύστημα αξιολόγησης bonus (batch) και στα ασαφή και αυθαίρετα κριτήρια παραγωγικότητας.

- Να οριοθετηθούν ορθολογικά οι χιλιομετρικές αποστάσεις παραλαβής και παράδοσης ώστε να διασφαλίζεται η υγεία και η ασφάλεια των διανομέων.

 

Σε ανακοίνωση του το Συνδικάτο Διανομέων-Ντελιβεράδων Ν. Αχαΐας, αναφέρει:

Χαιρετίζουμε τους δεκάδες εργαζομένους της e-food στην πόλης μας που έδωσαν δυναμικό παρόν στην χθεσινή στάση εργασίας και την απεργιακή συγκέντρωση, έξω από το Εργατικό Κέντρο Πάτρας.

Το τεράστιο κύμα αλληλεγγύης που σηκώθηκε αυτές τις μέρες από το σύνολο των εργαζομένων της πόλης μας, μας γεμίζει δύναμη και αισιοδοξία για την συνέχεια.

 Οι ορέξεις της εργοδοσίας της e-food για τσάκισμα των εργασιακών και ασφαλιστικών μας δικαιωμάτων, πνίγηκαν από το κατακόκκινο ποτάμι που πλημμύρισε χθες του δρόμους της Πάτρας, της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και άλλων μεγάλων πόλεων της χώρας.

Σε αυτό το δρόμο θα συνεχίσουμε μέχρι την πλήρη ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων μας.

Αύριο Παρασκευή 24 Σεπτέμβρη, απεργούμε μαζικά, δείχνουμε για ακόμα μια φορά τη δύναμή μας.

Όλοι και όλες στην Απεργιακή Συγκέντρωση του Συνδικάτου μας, αύριο στις 11:00 πμ στο Εργατικό Κέντρο Πάτρας,  θα ακολουθήσει μοτοπορεία στου κεντρικούς δρόμους της πόλης.

ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΡΓΑΤΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

 

 

Διαβάστε επίσης