Δημοσκόπηση – Μητσοτάκης vs Τσίπρας – Ποιος αρχηγός κέρδισε στη ΔΕΘ-11,2 μονάδες μπροστά η ΝΔ

Τα νέα δεδομένα στη μάχη μεταξύ των κομμάτων και την απήχηση των ανακοινώσεων του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του Αλέξη Τσίπρα αντίστοιχα, μετά και την εμφάνιση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στη ΔΕΘ, κατέγραψε η νέα δημοσκόπηση της MRB για το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, μία εβδομάδα μετά την προηγούμενη.

Στην πρόθεση ψήφου, με αναγωγή επί των έγκυρων ψηφοδελτίων, η διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται πλέον στις 11,2 ποσοστιαίες μονάδες. Στην προηγούμενη δημοσκόπηση, η διαφορά βρισκόταν στις 11,9 ποσοστιαίες μονάδες.

Συγκεκριμένα τα ποσοστά των κομμάτων στη νέα δημοσκόπηση είναι:
ΝΔ 37,9%
ΣΥΡΙΖΑ 26,7%
ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ 7,6%
ΚΚΕ 5,3%
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ 4,3%
ΜέΡΑ25 3,9%
ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ 2,0%
ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ 1,2%
ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 1,1%
ΑΛΛΟ ΚΟΜΜΑ 3,2%
ΔΕΝ ΕΧΩ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ – ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΩ 6,6%

Στην πρόθεση ψήφου, χωρίς αναγωγή επί των έγκυρων ψηφοδελτίων, η διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στις 10,1 ποσοστιαίες μονάδες.

Συγκεκριμένα τα ποσοστά των κομμάτων σε αυτήν την περίπτωση είναι:
ΝΔ 34,3%
ΣΥΡΙΖΑ 24,2%
ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ 6,9%
ΚΚΕ 5,0%
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ 3,9%
ΜέΡΑ25 3,5%
ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ 1,8%
ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ 1,1%
ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 1,0%
ΑΛΛΟ ΚΟΜΜΑ 2,8%
ΔΕΝ ΕΧΩ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ – ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΩ 6,6%.

Στην παράσταση νίκης (ποιο κόμμα θα νικήσει στις επόμενες βουλευτικές εκλογές) η ΝΔ προηγείται με μεγάλη διαφορά 39,1%). 

Όσον αφορά το ποιος πολιτικός αρχηγός κέρδισε τις εντυπώσεις στη ΔΕΘ, έστω και με σαφώς μικρότερη διαφορά από αυτήν της ΝΔ στην πρόθεση ψήφου και στην παράσταση νίκης έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται να έπεισε περισσότερο τους πολίτες, σε σύγκριση με τον Αλέξης Τσίπρα.

Συγκεκριμένα, οι προτάσεις του Κ. Μητσοτάκη έπεισαν σίγουρα ή μάλλον περισσότερο το 27,1% των πολιτών, έναντι 23,7% του Αλέξη Τσίπρα. Πάντως «κανένας από τους δύο» απάντησε το σαφώς μεγαλύτερο 35,9%. 

Επίσης, το 30,4% απάντησε ότι  τα μέτρα που εξήγγειλε ο κ. Μητσοτάκης αντιμετωπίζουν αποτελεσματικότερα τα προβλήματα της κοινωνίας, έναντι 20,9% που απάντησε το ίδιο για τον κ. Τσίπρα. 

Όσον αφορά την αξιολόγηση της εμφάνισης στη ΔΕΘ, το 36,2% κρίνει σίγουρα ή μάλλον θετικά την εμφάνιση του κ. Μητσοτάκη, έναντι 33,1% που κρίνει σίγουρα ή μάλλον θετικά την εμφάνιση του κ. Τσίπρα.

ΠΗΓΗ