Καραμανδάνειο: Δράσεις Ιατρείου Προληπτικής και Κοινωνικής Ιατρικής

 

Tα τελευταία χρόνια το Ιατρείο Προληπτικής και Κοινωνικής Ιατρικής της Παιδιατρικής Κλινικής του Γ.Ν.Π.Π. ‘’ΚΑΡΑΜΑΝΔΑΝΕΙΟ’’ στα πλαίσια της Δημόσιας Υγείας όπως αυτή ορίζεται από τις αρχές της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, συντονίζει και εκπονεί, μια σειρά δράσεων- παρεμβάσεων στην περιοχή της Πάτρας και γενικότερα της Δυτ. Αχαΐας. 

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται σε σχετική ανακοίνωση, στόχος είναι, οι παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας που προσφέρει, σε συνεργασία με άλλες υγειονομικές δομές που έχουν το ίδιο όραμα και στα πλαίσια της διεπιστημονικής συνεργασίας, να συμβάλλουν στη  βελτίωση  της ποιότητα της υγείας και της κοινωνικής ευεξίας ολόκληρης της οικογένειας και εν γένει της κοινωνίας.

Πιο συγκεκριμένα:

Εκπόνηση Δράσεων, σε συνεργασία με το Κέντρο Υγείας Κάτω Αχαΐας με στόχο την ενημέρωση του μαθητικού πληθυσμού Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της περιοχής ευθύνης του Κ.Υ. με θέμα  ‘’Επιστρέφουμε στα σχολεία με Ασφάλεια και Υγεία’’.
Συνέχιση  Δράσεων-Ενημερώσεων, σε συνεργασία με το Κ.Υ. Νοτίου Τομέα Πάτρας, σε πολλά σχολεία (Δημοτικά-Γυμνάσια-Λύκεια) της περιοχής της Πάτρας.
Πραγματοποίηση Δράσης (7ος 2021), έπειτα από πρόσκληση του Εκπολιτιστικού και Εξωραϊστικού  Συλλόγου ΛΑΚΚΟΠΕΤΡΑΣ,  με θέμα ‘’Πρώτες Βοήθειες’’.

Η δράση πραγματοποιήθηκεσυνεργασία με το Κέντρο Υγείας Κάτω Αχαΐας σε μικρούς ιστιοπλόους ηλικίας 3-13 ετών που συμμετείχαν στους αγώνες, οι οποίοιδιεξάγονταν στην παραλία της Λακκόπετρας.

Η έναρξη της φετινής σχολικής χρονιάς μας βρίσκει έτοιμους να συνεχίσουμε το έργο της ενημέρωσης των μαθητών της Πόλης μας αλλά και της ευρύτερης περιοχής της Πάτρας.

Για το λόγο αυτό το Ιατρείο Προληπτικής και Κοινωνικής Ιατρικής της Παιδιατρικής κλινικής του Γ.Ν.Π.Π.’’ΚΑΡΑΜΑΝΔΑΝΕΙΟ’’ θα συμμετέχει ενεργά στην Δράση-Ενημέρωση που οργανώνει το Κέντρο Υγείας Κάτω Αχαΐας σε σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με θέμα ‘’Δημόσια Υγεία και  Εμβολιασμός κατά Covid-19 ‘’.

                                                                        Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ

 

                                                        

        ΠΑΥΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ

Διαβάστε επίσης