Διπλάσιους επισκέπτες αναμένουν το 2022 τα αεροδρόμια στο Ντουμπάι

Ο αριθμός των διεθνών επισκεπτών μπορεί να υπερδιπλασιαστεί το επόμενο έτος καθώς η χαλάρωση των περιορισμών του Covid-19 ενισχύει τα ταξίδια σε έναν από τους πιο πολυσύχναστους κόμβους του κόσμου, υποστήριξε ο επικεφαλής των αεροδρομίων του Ντουμπάι.

«Θα δούμε μια πολύ έντονη άνοδο», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος των αεροδρομίων του Ντουμπάι, Πολ Γκρίφιθς, μιλώντας στην τηλεόραση του Bloomberg την Τρίτη.

Η άρση των περιορισμών μεταξύ Ντουμπάι και χωρών όπως το Ηνωμένο Βασίλειο, οι ΗΠΑ και η Σαουδική Αραβία θα έχει «μαζική επίδραση» στο κράτος του Κόλπου, με περίπου 27 εκατομμύρια ανθρώπους να περνούν από αυτό μόνο φέτος, είπε.

Το Ντουμπάι είναι «πολύ σίγουρο» ότι από τις 4 Οκτωβρίου τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα θα συμπεριληφθούν στις χώρες που δεν θεωρούνται από το Ηνωμένο Βασίλειο ως υψηλού κινδύνου για λοιμώξεις από κορωνοϊό, πρόσθεσε ο Γκρίφιθς.

Το Διεθνές Αεροδρόμιο του Ντουμπάι, το οποίο είναι το μεγαλύτερο στον κόσμο από σε διεθνή ταξιδιωτική κίνηση, θεωρεί το Λονδίνο ως τον κορυφαίο προορισμό του.

Το Ηνωμένο Βασίλειο δήλωσε το Σαββατοκύριακο ότι θα χαλαρώσει τις απαιτήσεις για τεστ για τους επισκέπτες από περισσότερες χώρες και θα αναγνωρίσει τα εμβόλια που χορηγούνται σε 17 χώρες, συμπεριλαμβανομένου του Κατάρ, της Σαουδικής Αραβίας, του Κουβέιτ, του Μπαχρέιν και του Ισραήλ.

Τα ΗΑΕ δεν συμπεριλήφθηκαν στη λίστα, αλλά ο υπουργός για τη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική, Τζέιμς Κλέβερλι, είπε στις 17 Σεπτεμβρίου ότι αυτό θα μπορούσε να αλλάξει.

«Υπάρχει ένα μικρό τεχνικό ζήτημα που έχει ήδη επιλυθεί και αναμένουμε μια ανακοίνωση πολύ σύντομα», δήλωσε ο Γκρίφιθς.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ