Το 18ο Φεστιβάλ του Α.Σ.Τ.Ο. – επικοινωνούμε φτάνει στην κορύφωσή του αυτό το Σαββατοκύριακο

Σάββατο18/9/21

• 11:30 - 13:30 εργαστήρι ζωγραφικής σε μάσκα για παιδιά, από το καλλιτεχνικό εργαστήρι του συλλόγου
• 21:00 χορωδία BelCantes με αφιέρωμα για τα 200 χρόνια του 1821 

Η χορωδία BelCantesτου Αγίου Ανδρέα Εγλυκάδας Πατρών ιδρύθηκε τον Σεπτέμβριο του 2016. Έχει συμμετάσχει 2 φορές στον Διεθνή χορωδιακό Διαγωνισμό της Interkultur όπου βραβεύτηκε με ασημένιο και χρυσό μετάλλιο . Έχει πάρει μέρος στο 9ο Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ Ναυπάκτου «Μίκης Θεοδωράκης», στο Φεστιβάλ ARTIVA στο Ναύπλιο, σε Χριστουγεννιάτικα Φεστιβάλ, έχει πραγματοποιήσει συναυλία υπέρ του Συλλόγου «Άλμα Ζωής», συμμετείχε στη Συναυλία Γυναικείων χορωδιών για τον εορτασμό της Ευρωπαϊκής Ημέρας της Μουσικής στην πόλη της Πάτρας. Έχει διοργανώσει φεστιβάλ χορωδιών στην πόλη μας με θέμα «Άνοιξη και Γυναίκα». Τον Ιούλιο του 2019 μετά από τιμητική πρόσκληση του Ιονίου Πανεπιστημίου στην Κέρκυρα στα πλαίσια 10ης Θερινής Ακαδημίας, τραγούδησε στο Duomo για όλους τους συμμετέχοντες μαέστρους Έλληνες και ξένους παίρνοντας άριστες κριτικές για την εμφάνιση της. Τον Σεπτέμβριο ίδρυσε την παιδική χορωδία BelCantini . Από τον Μάρτιο του 2020 έχει συμμετάσχει σε διαδικτυακά φεστιβάλ που πραγματοποιήθηκαν σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας. Τον Μάϊο πήρε μέρος στο 11o Διεθνές online χορωδιακό φεστιβάλ- World Peace choralfestival που πραγματοποιείται στην Βιέννη κερδίζοντας το GrandPrix και παίρνοντας χρυσό μετάλλιο για την κατηγορία της. Πριν από μία εβδομάδα συμμετείχε σε μεγαλειώδη συναυλία στο Καλλιμάρμαρο για την πίστη και τη λευτεριά που διοργάνωσε η Εκκλησία της Ελλάδας για τα 200 χρόνια από την επανάσταση του 1821. Είναι μέλος της Στέγης Ελληνικών χορωδιών. Το πρόγραμμα της χορωδίας για το φεστιβάλ του συλλόγου ΑΣΤΟ επικοινωνούμε είναι δημώδους αλλά και επετειακού χαρακτήρα. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: 1 Όμορφη και παράξενη πατρίδα - Δ. Λάγιος 2 H αγάπη (από τη συλλογή Δημώδη Ελληνικά Άσματα ) επεξεργασία Φ. Τσαλαχούρη 3 Καραγκούνα – Ν. Σκαλκώτας 4 Η ξενιτιά του έρωτα - επεξεργασία Β. Αναστασίου- Σόλο Τ. Ραυτοπούλου 5 Κάτω στη Ρόδο (από τη συλλογή Δημώδη Ελληνικά Άσματα ) επεξεργασία Φ. Τσαλαχούρη 6 Θα σε ξανάβρω στους μπαξέδες Η. Ανδριόπουλος 7 Δεν σε φοβάμαι - Γ. Παπαδόπουλος σε επεξεργασία Λ. Πετροπούλου
- BaboKoro με βαλκανική και τσιγγάνικη μουσική
Οι BaboKoro μας καλούν σε ένα ακόμα από τα εκρηκτικά τους live και στου “Χορού την Αγκαλιά”, εκεί όπου οι καημοί συναντούν τα μεράκια, και ανταμώνουν του κόσμου τ’ ακριβά.
Στα τραγούδια του πρώτου τους album “Σίσυφος”, που συνοδεύτηκε από εξαιρετικές κριτικές, προστίθεται πλέον καινούργιο υλικό που γεννήθηκε κατά την περίοδο της καραντίνας και εμφανίζεται για πρώτη φορά στο κοινό.
Αγαπούν την πολυφωνική παράδοση, το χορευτικό κλίμα των πανηγυριών, την rock αμεσότητα και τη λαϊκή απλότητα, την τσιγγάνικη περιπλάνηση και αυθορμητισμό, φτιάχνοντας έναν ήχο προσωπικό και εξωστρεφή.


Κυριακή 19/9/21
• 11:30 -12:30 Yoga ανοιχτή για όλους
•20:00 Θεατρική δράση-Μήδεια (...σαγανάκι) του ΜΠΟΣΤ.Η Θεατρική Ομάδα του ΑΣΤΟ - Επικοινωνούμε "θέΑ(Σ)ΤρΟ" προσφέρει ένα χορταστικό...ορεκτικό από το έργο του ΜΠΟΣΤ "ΜΗΔΕΙΑ".
Τροφοί, καλόγριες, ψαράδες, παπάδες, έμποροι από την Ηλεία, Κρητικοί και...κριτικοί και άλλοι πολλοί σε ένα κρεσέντο γέλιου και παρωδίας του ομώνυμου έργου του Ευριπίδη, με το χαρακτηριστικό ανορθόγραφο πενάκι του Μποστ.
Διασκευή - Σκηνοθεσία: Ήτα - Ήτα
Κατασκευή σκηνικού: Δημήτριος Κωλέττης
Ζωγραφική σκηνικού: Αθηνά Θανοπούλου
Κατασκευή κοστουμιών: Νίκη Αντζουλάτου
Παίζουν: Άννα Γληγόρη, Ηλίας Ηλιόπουλος, Δήμητρα Κουλουμπή, Ελένη Μιχαλέτου, Γιώργος Νικολόπουλος, Νεφέλη Παπαματθαίου Μαρία Σγούρου

• 21:00 Παραδοσιακοί χοροί από τα Νησιά του Αιγαίου από την χορευτική ομάδα του συλλόγου (χοροί τσαμπουνιστοί από την Πάρο, τη Νάξο, την Τζια, την Ικαρία)
Την ομάδα θα πλαισιώσουν εκλεκτοί μουσικοί που δουλεύουν με μεράκι και συμμετέχουν εθελοντικά και αφιλοκερδώς στο φεστιβάλ: Χρήστος Καμμένος στην τσαμπούνα,Παναγιώτης Νιφόρας στο τουμπάκι και Θεόδωρος Γιαννακόπουλος στο λαούτο

• 21:30 Λαϊκό πρόγραμμα με ρεμπέτικα: Σπύρος Δελέγκος: κιθάρα, τραγούδι, Ακριβή Αποστολάτου: τραγούδι, Γιώργος Γκριζιώτης: τρίχορδο μπουζούκι, τραγούδι.


Εκθέσεις επισκέψιμες από τις 19:00 κ.ε.:
Έκθεση φωτογραφίας «Αποτυπώνοντας το καλοκαίρι» και μεικτή έκθεση φωτογραφίας και στένσιλ εμπνευσμένη από την ποίηση.
Έκθεση του καλλιτεχνικού εργαστηρίου.
Έκθεση με υλικά της ομάδας εναλλακτικής εκπαίδευσης και φυλλάδιο με τις προτάσεις της ομάδας σχετικά με τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν στο χώρο των σχολείων.

Παράλληλα, γίνεται συλλογή τροφίμων & σχολικών ειδών, καθώς και συλλογή ηλεκτρικών συσκευών και τηγανέλαιων για ανακύκλωση. 

Η είσοδος είναι δωρεάν και θα τηρηθούν όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα σύμφωνα πάντα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ.