Πάτρα: Αισιοδοξία, ποίηση και διαχρονική τέχνη στη μάχη για τον καρκίνο - Για να γίνει ο φόβος, σύμμαχος!

 

Με "Αφιέρωμα στο έργο του Θάνου Μικρούτσικου" με τους Ρένο Χαραλαμπίδη και Ηλία Βαβάτσικα συνεχίστηκε η Εβδομάδα Ευαισθητοποίησης και Ενημέρωσης για τον Καρκίνο το βράδυ της Πέμπτης 16 Σεπτεμβρίου. 
Στον αίθριο χώρο του Πολύεδρου οι καταξιωμένοι καλλιτέχνες παρουσίασαν μια επιλογή από τον "Σταυρό του Νότου" του Θάνου Μικρούτσικου που αποτελεί ένα από τα θρυλικότερα άλμπουμ της ελληνικής δισκογραφίας. 
Από τις πιο επιτυχημένες ερμηνείες του έργου έδωσε ο κ. Ρένος Χαραλαμπίδης, ο οποίος με  σεβασμό στις πρώτες εκτελέσεις αλλά και με μια φρέσκια διάθεση έτσι ώστε να είναι ζωντανό και λειτουργικό στην επικοινωνία τους με το κοινό. Όπως ανέφερε ο κ.  Χαραλαμπίδης: «Το αφιέρωμα έγινε στα πλαίσια μιας γενικότερης ευαισθητοποίησης στο θέμα του καρκίνου και της πρόληψης καθώς και φιλίας και θαυμασμού με τον Θάνο Μικρούτσικο. Ενός Πατρινού δημιουργού που γεννήθηκε και γέμισε με εικόνες λιμανιών. Συνδυάζοντας αυτά τα δύο πράγματα δημιουργήσαμε μία βραδιά που σκοπό έχει να μετατρέψει, -όπως τα έλεγε ο Εμπειρίκος- σε οίστρο της ζωής, τον φόβο του θανάτου. Εμείς προσπαθήσαμε να ενώσουμε τις ψυχές μας και να τις γεμίσουμε με αισιοδοξία ποίηση και τέχνη διαχρονική».
Η πολιτιστική εκδήλωση ήταν μια αφορμή για να θυμίσει πως στην μάχη με τον καρκίνο κανείς δεν είναι μόνος και πως η τέχνη, είναι φίλη που στέκεται αλληλέγγυα σε αυτούς που προσπαθούν να επιβιώσουν και στηρίξουν τα αγαπημένα τους πρόσωπα.

img_7899.jpg
«Ο δίσκος του Θάνου Μικρούτσικου, ο "Σταυρός του Νότου" είναι ένα έργο το οποίο είναι πολύ γνωστό στο κοινό. Η δική μας εκδοχή είναι λίγο πιο διαφορετική και πρωτότυπη από όπως την γνωρίζαμε. Επιμελήθηκα αυτό το έργο ειδικά γι' αυτή την εκδήλωση στο Πολύεδρο. Με ένα ακορντεόν και μία φωνή, που ίσως είναι ο καλύτερος τρόπος για να κάνεις ένα αφιέρωμα σε έναν μεγάλο σύνθετη», σημείωσε ο κ. Ηλίας Βαβάτσικας.
Μεταξύ άλλων, την φιλοξενία της διοργάνωσης της εκδήλωσης που επιμελήθηκε η διευθύντρια Παθολογικής Ογκολογίας - Υπεύθυνη  Ογκολογικής μονάδας του Γ.Ν.Π. "Άγιος Ανδρέας", κα. Αθηνά Χριστοπούλου, απόλαυσε ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας Π.Ε. Αχαΐας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας κ. Χαράλαμπος Μπονάνος, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης της Πάτρας «Πρωτεύουσα ξανά», Γρηγόρης Αλεξόπουλος, οι εθελοντές των συλλόγων που συμμετέχουν στις δράσεις ενημέρωσης για τον καρκίνο και αρκετός ακόμα κόσμος που χειροκρότησε με θέρμη, το εξαίσιο σχήμα των καλλιτεχνών.

 

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ