Πέντε έξυπνες συμβουλές για να μην εγκαταλείψετε την πρωινή γυμναστική

 

 

Για πολλούς ανθρώπους η πρωινή γυμναστική αφήνει λιγότερα περιθώρια για δικαιολογίες ή παρεμβολές. Το να βρει κανείς το κίνητρο να σηκωθεί και να ασκηθεί με το που θα ανοίξει τα μάτια του, όμως, είναι μια πικρή ιστορία…

Αν θέλετε να μην χάνετε το χρόνο σας και να μπορέσετε να διατηρήσετε μακροχρόνια ένα πρωινό πρόγραμμα προπόνησης, λάβετε υπόψη αυτές τις συμβουλές:

Σηκωθείτε πάση θυσία από το κρεβάτι

Το πρωινό ξύπνημα μπορεί να είναι το πιο δύσκολο πράγμα. Δοκιμάστε να ρυθμίσετε δύο ξυπνητήρια και τοποθετείστε τα μακριά από το κρεβάτι σας. Περπατώντας στο δωμάτιό σας αμέσως μετά τον ήχο του ξυπνητηριού, θα ξυπνήσετε τον οργανισμό σας, ελαχιστοποιώντας το ενδεχόμενο να αναβάλλετε την απόφασή σας. Δοκιμάστε, ακόμη, να κοιμηθείτε με τα (καθαρά) ρούχα γυμναστικής. Αυτό ίσως σας διευκολύνει να ξεκινήσετε την άσκηση μόλις ξυπνήσετε.

Βρείτε έναν workout buddy

Ένα φίλος με τον οποίο θα προπονείστε παρέα μπορεί να λειτουργήσει ως κίνητρο για να παραμείνετε πιστοί σε ένα απαιτητικό πρόγραμμα γυμναστικής, αφού διαφορετικά θα πρέπει λογοδοτήσετε. Όταν κάποιος άλλος μας κρατά υπό έλεγχο, συχνά είναι ευκολότερο να μην παρεκτραπούμε από τους στόχους μας.

Δέσμευση με ομαδικό πρόγραμμα

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να γυμναστείτε το πρωί κι εξαρτάται από εσάς να αποφασίσετε τι είδους άσκηση ταιριάζει καλύτερα με τους προπονητικούς σας στόχους. Εξετάστε τα πιθανά οφέλη ενός ομαδικού προγράμματος γυμναστικής. Η άσκηση με μια ομάδα προϋποθέτει να είστε συνεπείς με ένα ραντεβού σε έναν καθορισμένο χρόνο και τόπο, σε έναν εκπαιδευτή και μια ομάδα ανθρώπων με κοινό όραμα. Κάτι το οποίο θα σας ωθήσει και θα σας ενθαρρύνει ακόμη κι όταν θέλετε να τα παρατήσετε.

Ενέργεια για να βγάλετε την ημέρα (και τις προπονήσεις)

Η διατροφή μετά την άσκηση είναι ζωτικής σημασίας για τον ανεφοδιασμό του σώματός σας μετά από μια σκληρή προπόνηση, ώστε να βγάλετε πέρα και την επόμενη μέρα. Δοκιμάστε να πιείτε ένα σοκολατούχο γάλα, χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά. Η αναλογία υδατανθράκων προς πρωτεΐνη έχει αποδειχθεί επιστημονικά ότι ανεφοδιάζει αποτελεσματικά τους εξουθενωμένους μυς. Η αναλογία ζάχαρης είναι το μυστικό που κορυφαίοι αθλητές εμπιστεύονται το σοκολατούχο γάλα εδώ και χρόνια. Και μπορεί να εκπλαγείτε όταν μάθετε ότι το σοκολατούχο γάλα περιέχει, φυσικά, τους ίδιους ηλεκτρολύτες που έχουν με προσθήκη τα εμπορικά αθλητικά ποτά.

Αφήστε τον εαυτό σας να χαλαρώσει

Λάβετε υπόψη ότι μετά από μια εξαντλητική προπόνηση αντοχής, το σώμα σας χρειάζεται χρόνο ανάπαυσης (24-48 ώρες) για να αντικαταστήσει επαρκώς τα αποθεματικά γλυκογόνου που έχετε εξαντλήσει. Αφιερώστε, λοιπόν, λίγο χρόνο για να αφήσετε το σώμα και το μυαλό σας να προετοιμαστούν για την επόμενη προπόνηση.

https://www.in.gr/

Διαβάστε επίσης