Πάτρα: Ολοκληρώνεται την Κυριακή το Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου

Τίτλοι τέλους μετά μουσικής

Με την πραγματοποίηση μιας «αποχαιρετιστήριας» συναυλίας την Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου στο θεατράκι των Ιτεών και της τελευταίας θεατρικής παράστασης στον ίδιο χώρο, την Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου, ολοκληρώνεται η φετινή διαδρομή του Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου, το οποίο πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Διεθνούς Φεστιβάλ της Πάτρας.

 

Τίτλοι τέλους μετά μουσικής

Το κλείσιμο της ενότητας, θα γίνει με τη συναυλία της Κομπανίας του Πολιτιστικού Κέντρου Εργαζομένων στον ΟΤΕ. Στις 9.30 το βράδυ της προσεχούς Κυριακής, τα μέλη όλων των ερασιτεχνικών θιάσων που συμμετείχαν στο φεστιβάλ, θα δώσουν το παρόν. Από τον Πολιτιστικό Οργανισμό θα δοθούν σε όλους τους συμμετέχοντες αναμνηστικά.

 

«Περιμένοντας» τον Γκοντό» - Η τελευταία παράσταση

Στις 9.30 το βράδυ της  Παρασκευής ( 17 Σεπτεμβρίου), στο θεατράκι των Ιτεών, θα δοθεί η τελευταία παράσταση της φετινής ενότητας,  με την Θεατρική Ομάδα Μαθητών και Αποφοίτων του 19ου Γυμνασίου της Πάτρας, να παρουσιάζει το θεατρικό έργο του Σάμουελ Μπέκετ «Περιμένοντας τον Γκοντό». Πρόκειται για μία παράσταση μέσα από την οποία έρχονται στο προσκήνιο οι φαύλοι κύκλοι της ζωής μας, για το νόημα που χάσαμε, για αυτό που ακόμα ψάχνουμε, για τη ζωή που απλώς υπάρχει, για ό,τι περιμένουμε. Γιατί η θλίψη όλης της ανθρωπότητας σαν μοιραστεί κάνει τη μοίρα πιο υποφερτή…

Υπεύθυνη της Θεατρικής Ομάδας είναι η Μαρία Καζάκου


«Σαν παλιά γειτονιά»  και σήμερα από το Εργαστήριο Υποκριτικής  Θεάτρου «Γραμμές Τέχνης»

Η θεατρική παράσταση «Σαν παλιά γειτονιά» από το Εργαστήριο Υποκριτικής  Θεάτρου «Γραμμές Τέχνης», ανεβαίνει σήμερα (Τετάρτη) στις 9.30 το βράδυ για δεύτερη ημέρα στο θεατράκι των Ιτεων, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου.

Χθες (Τρίτη), πρώτη ημέρα της παράστασης, το κοινό παρακολούθησε σε θεατρική μεταφορά γνωστές κωμωδίες του παλιού Ελληνικού Κινηματογράφου, ενοποιημένες ως μία αμιγή ιστορία, που εκτυλίσσεται σε μια λαϊκή γειτονιά της παλιάς Πάτρας. Μία παράσταση, όπου γνώριμοι ήρωες, οικείες φιγούρες, κωμικοί χαρακτήρες και καταστάσεις, προσπαθούν να υπενθυμίσουν μια ρομαντική όσο και δύσκολη, μα και πιο αθώα εποχή, με υπαινικτικές αναφορές στο σήμερα και στις κοινές αγωνίες, αλλά και συναισθήματα και συνήθειες δύο εποχών. 

Η παράσταση ανεβαίνει σε σκηνοθεσία: Θεόδωρος Κανδηλιώτης

 

*Η προμήθεια των εισιτηρίων για την δωρεάν είσοδο στην παράσταση γίνεται στο Ταμείο του Δημοτικού Θεάτρου καθημερινά από τις 11.00 το πρωί έως τις 4.00 το απόγευμα (πλην Κυριακής) και ηλεκτρονικά από την πλατφόρμα ticketservises.gr στην ιστοσελίδα του Πολιτιστικού Οργανισμού patrasculture.gr.

 

Διαβάστε επίσης