Ζάκυνθος: Εκτός σχολείου νήπιο που ο γονέας του αρνήθηκε την χρήση μάσκας και το τεστ

Σε νηπιαγωγείο χωριού της Ζακύνθου σημειώθηκε συμβάν με μαθητή, ο γονέας του οποίου δεν ήθελε το παιδί να εξεταστεί με τεστ ούτε να φορέσει μάσκα με αποτέλεσμα το νήπιο να μείνει εκτός σχολικής μονάδας, σύμφωνα με τις προβλεπόμενες αποφάσεις του Υπουργείου Παιδείας.

«Στόχος του Υπουργείου είναι η φετινή σχολική χρονιά να γίνει με δια ζώσης διδασκαλία και έχουν  ληφθεί μέτρα προς αυτή την κατεύθυνση. Τα μέτρα αυτά σε ότι αφορά τους ανεμβολίαστους  εκπαιδευτικούς ή μαθητές περιλαμβάνουν τα τεστ δύο φορές την εβδομάδα ή τη  βεβαίωση νόσησης ή  το πιστοποιητικό εμβολιασμού» ανέφερε ο ο Προϊστάμενος της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ευ. Αγγελούσης.

Σε περίπτωση που εντοπιστεί επιβεβαιωμένο κρούσμα COVID-19, απομακρύνεται από το σχολείο και παραμένει σε απομόνωση για τουλάχιστον 10 ημέρες, ενώ επιστρέφει στη σχολική μονάδα μετά από τουλάχιστον δέκα ημέρες και την πάροδο τριών 24ώρων από την πλήρη υποχώρηση του πυρετού και τη βελτίωση των άλλων συμπτωμάτων.

Για  τις στενές επαφές προβλέπεται αυξημένος εργαστηριακός έλεγχος και συγκεκριμένα για ανεμβολιάστους μαθητές και εκπαιδευτικούς του τμήματος στο οποίο βρέθηκε κρούσμα απαιτούνται δυο εργαστηριακά τεστ – rapid πέραν των προβλεπομένων, ενώ αν οι ανεμβολίαστοι μαθητές κάθονταν κοντά στο κρούσμα, υποβάλλονται σε καθημερινά αυτοδιαγνωστικά τεστ (τις ημέρες που δεν κάνουν τα δυο εργαστηριακά).

Ένα σχολικό τμήμα θα αναστέλλει τη δια ζώσης λειτουργία του και η διδασκαλία θα γίνεται μέσω τηλεκπαίδευσης, όταν σε αυτό εντοπιστούν επιβεβαιωμένα κρούσματα COVID-19 στο 50%+1 μαθητές του.

 

ΠΗΓΗ ermisnews

Διαβάστε επίσης