Ερντογάν κατά της Ελλάδας – Πριν 100 χρόνια πετάξαμε τον εχθρό στη θάλασσα της Σμύρνης

14/09/2021 | 21:35

Προκλητικό ντελίριο από τον πρόεδρο της Τουρκίας  Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ο οποίος πανηγύρισε με αφορμή τα 100 χρόνια από τη Μάχη στον Σαγγάριο που οδήγησε στη Μικρασιατική Καταστροφή – Συνέδεσε τον Σαγγάριο με το Μαντζικέρτ και την Άλωση της Κωνσταντινούπολης.

«Πριν από 100 χρόνια πετάξαμε τον εχθρό στη θάλασσα» δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, εννοώντας τους Έλληνες, στη διάρκεια ομιλίας του σε τελετή για τα 100 χρόνια από τη Μάχη του Σαγγάριου, που οδήγησε στην άτακτη υποχώρηση των ελληνικών δυνάμεων και στη Μικρασιατική Καταστροφή.

Οι 3 μεγάλες αλλαγές σε άδειες και αργίες

«Η μάχη του Σαγγάριου ολοκληρώθηκε με την νίκη της 30ης Αυγούστου, ενώ στις 9 Σεπτεμβρίου έφτασε στον τελικό της στόχο με το πέταγμα του εχθρού στην θάλασσα της Σμύρνης. Ο εχθρός καθώς αποσυρόταν από τον Σαγγάριο, κατέστρεφε και έκαιγε κάθε μέρος και οτιδήποτε έβρισκε μπροστά του κάνοντας αμέτρητες ντροπιαστικές σφαγές και δείχνοντας έτσι το πραγματικό του πρόσωπο» δήλωσε ο Ερντογάν κατηγορώντας τους Έλληνες για… σφαγές στη Μικρά Ασία.

Ο ίδιος προκλητικά συνέδεσε τον Σαγγάριο με το … Ματζικέρτ και την άλωση της Κωνσταντινούπολης, τονίζοντας πως η «ένδοξη τουρκική ιστορία» απλώνεται από τη… Βιέννη έως την Ερυθρά Θάλασσα.

«Η νίκη του Σαγγάριου όπως και του Ματζικέρτ, όπως και αυτές της Προύσας, της Αδριανούπολης, όπως και η άλωση της Κωνσταντινούπολης αποτελούν φύλλα της ένδοξης ιστορίας μας, που αγκαλιάζει από την μια μεριά τις πύλες της Βιέννης και από την άλλην την Ερυθρά Θάλασσα» δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος.
πηγη

Πάτρα: Σύγκρουση αυτοκινήτου με τρένο-Ένας τραυματίας- Δείτε ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ από την επιχείρηση απεγκλωβισμού του πρώην Λυκειάρχη

Πάτρα: Η στιγμή της σύγκρουσης συρμού του Προαστιακού με αυτοκίνητο – ΒΙΝΤΕΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤA

Πάτρα: Τραγωδία στην Αγία Μαρίνα στα Σελλά – Άνδρας κατέρρευσε ενώ εκκλησιαζόταν

Τρεις νεκροί από σφοδρό τροχαίο δυστύχημα – Νταλίκα συγκρούστηκε μετωπικά με τζιπ

Πάτρα: Άνδρας χτύπησε σύζυγο, ανήλικα παιδιά και μητέρα – Επιτέθηκε και σε αστυνομικό

Σεισμική δόνηση αισθητή στην Πάτρα

Πάτρα: Θλίψη για το θάνατο του δικηγόρου Αντώνη Παπαντωνόπουλου

«Απασφάλισε» η μητέρα της Μουρτζούκου: «Μέχρι να συλληφθεί η κόρη μου είχε σχέσεις με την Πόπη, διασκέδαζαν μαζί – Δέχομαι απειλές»