Συμμετοχή επιπλέον παιδιών εκτός προγράμματος ΕΣΠΑ στο ΚΔΑΠ του Δήμου Ερυμάνθου

Σε ανακοίνωση του Δήμου Ερυμάνθου αναφέρονται τα εξής:

 

Οριστική λύση στο σοβαρό θέμα που ανέκυψε για ακόμη μία χρονιά με τον αποκλεισμό δεκάδων παιδιών από τη δομή του ΚΔΑΠ έδωσε η Δημοτική Αρχή Ερυμάνθου.

Όπως είναι γνωστό, κι εφέτος παιδιά εκατοντάδων οικογενειών σε όλη τη χώρα, και στο Δήμο Ερυμάνθου, παρά το γεγονός ότι πληρούσαν όλες τις προϋποθέσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής 2021-2022» καταθέτοντας εγκαίρως πλήρη φάκελο δεν κατόρθωσαν να αποκτήσουν το πολυπόθητο voucher που θα τους εξασφάλιζε δωρεάν συμμετοχή στις Δομές Κ.Δ.Α.Π. Η ραγδαία αύξηση των Ιδιωτικών Δομών σε συνδυασμό με την αυξημένη ζήτηση χωρίς όμως και την ανάλογη κρατική χρηματοδότηση, είχε ως αποτέλεσμα τη μείωση της διάθεσης των vouchers. Συνέπεια όλων αυτών ήταν να πληγούν οι Δημοτικές Δομές οι οποίες ουσιαστικά έχουν αναδείξει τον συγκεκριμένο θεσμό και προσφέρουν πάνω από είκοσι χρόνια κοινωνικό έργο, στηρίζοντας την οικογένεια και το παιδί.

Ο Δήμαρχος Ερυμάνθου, Θεόδωρος Μπαρής θεωρώντας άδικο τον αποκλεισμό των παιδιών από την κοινωνική Δομή, η οποία προσφέρει καθημερινά σπουδαίο έργο και συμμεριζόμενος την ανησυχία των γονέων για την ανατροπή του οικογενειακού και οικονομικού τους προγραμματισμού, έφερε το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο. Έπειτα από εισήγησή του και με την σύμφωνη γνώμη του προσωπικού του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών, το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε να δεχτεί όλα τα παιδιά των οποίων οι γονείς έδειξαν προσωπικό ενδιαφέρον για τη Δομή Κ.Δ.Α.Π. του Δήμου. Έτσι, όλα τα παιδιά έχουν πλέον τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση το πλούσιο και ανανεωμένο πρόγραμμα δραστηριοτήτων της Δομής Κ.Δ.Α.Π. Δήμου Ερυμάνθου που εδρεύει στα Κριθαράκια.

Μετά από τη σημαντική αυτή εξέλιξη ο Δήμαρχος Ερυμάνθου δήλωσε: «Θεωρούμε ότι συντελέστηκε μία κατάφορη αδικία σε βάρος όχι μόνο των συνδημοτών μας που ενώ πληρούσαν τα κριτήρια αποκλείστηκε η συμμετοχή των παιδιών τους στο ΚΔΑΠ, όσο και σε βάρος της ίδιας της δομής. Μέσα από τη συγκεκριμένη δράση δίνεται η δυνατότητα στον εργαζόμενο γονέα να ανταποκριθεί στον απαιτητικό ρόλο μεταξύ οικογενειακού και επαγγελματικού βίου, καθώς και ο ελεύθερος χρόνος αναζήτησης εργασίας στον άνεργο γονέα. Το ΚΔΑΠ του Δήμου Ερυμάνθου παρέχει σπουδαίο και αναγνωρισμένο από όλους πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης. Καλωσορίζουμε με χαρά όλα τα παιδιά στη δομή του Δήμου μας, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση και εκφράζουμε την ικανοποίησή μας για την εμπιστοσύνη που δείχνουν εδώ και χρόνια στο προσωπικό».

Κλειστή η Ιόνια Οδός από Άρτα μέχρι Αμφιλοχία μετά την κατολίσθηση και το ρήγμα 200 μέτρων – Θα αργήσει η αποκατάσταση του έργου

Πάτρα: Βρήκε νεκρό τον 30χρονο σύζυγό της – Τι δείχνουν τα πρώτα στοιχεία

Στη φυλακή ο γνωστός Πατρινός επιχειρηματίας για το σκάνδαλο με τα 3 εκατομμύρια ευρώ με φόντο την Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία

Πάτρα: Παρανάλωμα του πυρός δύο αυτοκίνητα-Πεπεισμένες οι Αρχές για εμπρησμό (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Πάτρα: Αναστάτωση από τροχαίο στην Ακτή Δυμαίων – Όχημα “καβάλησε” τη νησίδα και μπήκε στο αντίθετο ρεύμα (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: Τροχαίο με δίκυκλο στην εθνική οδό – Ένας τραυματίας-Φωτο & Βίντεο

Στην Πάτρα ο Άδωνις Γεωργιάδης – Επίσκεψη στα νοσοκομεία με συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: Σύγκρουση ΙΧ με δίκυκλο – Δύο τραυματίες