Συμμετοχή επιπλέον παιδιών εκτός προγράμματος ΕΣΠΑ στο ΚΔΑΠ του Δήμου Ερυμάνθου

Σε ανακοίνωση του Δήμου Ερυμάνθου αναφέρονται τα εξής:

 

Οριστική λύση στο σοβαρό θέμα που ανέκυψε για ακόμη μία χρονιά με τον αποκλεισμό δεκάδων παιδιών από τη δομή του ΚΔΑΠ έδωσε η Δημοτική Αρχή Ερυμάνθου.

Όπως είναι γνωστό, κι εφέτος παιδιά εκατοντάδων οικογενειών σε όλη τη χώρα, και στο Δήμο Ερυμάνθου, παρά το γεγονός ότι πληρούσαν όλες τις προϋποθέσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής 2021-2022» καταθέτοντας εγκαίρως πλήρη φάκελο δεν κατόρθωσαν να αποκτήσουν το πολυπόθητο voucher που θα τους εξασφάλιζε δωρεάν συμμετοχή στις Δομές Κ.Δ.Α.Π. Η ραγδαία αύξηση των Ιδιωτικών Δομών σε συνδυασμό με την αυξημένη ζήτηση χωρίς όμως και την ανάλογη κρατική χρηματοδότηση, είχε ως αποτέλεσμα τη μείωση της διάθεσης των vouchers. Συνέπεια όλων αυτών ήταν να πληγούν οι Δημοτικές Δομές οι οποίες ουσιαστικά έχουν αναδείξει τον συγκεκριμένο θεσμό και προσφέρουν πάνω από είκοσι χρόνια κοινωνικό έργο, στηρίζοντας την οικογένεια και το παιδί.

Ο Δήμαρχος Ερυμάνθου, Θεόδωρος Μπαρής θεωρώντας άδικο τον αποκλεισμό των παιδιών από την κοινωνική Δομή, η οποία προσφέρει καθημερινά σπουδαίο έργο και συμμεριζόμενος την ανησυχία των γονέων για την ανατροπή του οικογενειακού και οικονομικού τους προγραμματισμού, έφερε το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο. Έπειτα από εισήγησή του και με την σύμφωνη γνώμη του προσωπικού του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών, το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε να δεχτεί όλα τα παιδιά των οποίων οι γονείς έδειξαν προσωπικό ενδιαφέρον για τη Δομή Κ.Δ.Α.Π. του Δήμου. Έτσι, όλα τα παιδιά έχουν πλέον τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση το πλούσιο και ανανεωμένο πρόγραμμα δραστηριοτήτων της Δομής Κ.Δ.Α.Π. Δήμου Ερυμάνθου που εδρεύει στα Κριθαράκια.

Μετά από τη σημαντική αυτή εξέλιξη ο Δήμαρχος Ερυμάνθου δήλωσε: «Θεωρούμε ότι συντελέστηκε μία κατάφορη αδικία σε βάρος όχι μόνο των συνδημοτών μας που ενώ πληρούσαν τα κριτήρια αποκλείστηκε η συμμετοχή των παιδιών τους στο ΚΔΑΠ, όσο και σε βάρος της ίδιας της δομής. Μέσα από τη συγκεκριμένη δράση δίνεται η δυνατότητα στον εργαζόμενο γονέα να ανταποκριθεί στον απαιτητικό ρόλο μεταξύ οικογενειακού και επαγγελματικού βίου, καθώς και ο ελεύθερος χρόνος αναζήτησης εργασίας στον άνεργο γονέα. Το ΚΔΑΠ του Δήμου Ερυμάνθου παρέχει σπουδαίο και αναγνωρισμένο από όλους πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης. Καλωσορίζουμε με χαρά όλα τα παιδιά στη δομή του Δήμου μας, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση και εκφράζουμε την ικανοποίησή μας για την εμπιστοσύνη που δείχνουν εδώ και χρόνια στο προσωπικό».

Αχαΐα: Αυτό είναι το παλικάρι που έχασε τη ζωή του το απόγευμα στην 111! Θρήνος στην Τριταία

Αχαΐα: Θανατηφόρο τροχαίο τα ξημερώματα-Νεκρός ο 16χρονος οδηγός ΙΧ!-ΦΩΤΟ

Σοκ στην Πάτρα: “Έφυγε” ο αστυνομικός Νίκος Ελευθεριάδης

Αχαΐα: Νέο σοκ στην Τριταία – Κι άλλο θανατηφόρο τροχαίο στην 111, νεκρός 29χρονος, το μηχανάκι του έγινε κομμάτια! (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: Θρήνος για τον Χρήστο Ελευθερίου που έφυγε νωρίς

Μυστήριο με την εξαφάνιση της Λόρας: Τι κατέθεσε η μητέρα της

Πάτρα: Ένοχοι για τον θάνατο της Δώρας μετά από γέννα η αναισθησιολόγος και ο νοσηλευτής – Kαταδίκη δύο ετών για ανθρωποκτονία

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΕΣ στιγμές στον “αέρα” – Ο Θ. Κατερινόπουλος έσωσε σε live μετάδοση τον άνδρα που απειλούσε να πέσει από κτίριο στην Ομόνοια (ΒΙΝΤΕΟ)