Πάτρα: Μέχρι το τέλος του χρόνου η λειτουργία της αίθουσας αιμοδοσίας στο Επιμελητήριο

 

Ευχάριστα τα νέα για τους εθελοντές αιμοδότες και τους  χρόνιους μεταγγιζόμενους  ασθενείς των Πατρών, καθώς η λειτουργία της αίθουσα Αιμοδοσίας στο κέντρο της Πάτρας παρατείνεται μέχρι το τέλος του έτους.

Πιο αναλυτικά, η Διοίκηση του  Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητήριου Αχαΐας αποφάσισε την παράταση λειτουργίας της αίθουσας Αιμοδοσίας στον παραχωρημένο χώρο του κτιρίου  στην οδό Μιχαλακοπούλου 58 (Ρήγα Φεραίου). Έτσι αναδεικνύεται η αναγνώριση των οφελών που προκύπτουν από μία τέτοια ανθρωπιστική δράση, σε συλλογικό επίπεδο, μακροπρόθεσμα, καθώς αποτελεί σημαντική μέριμνα για τους πολίτες, που δραστηριοποιούνται και στηρίζουν την τοπική αγορά.

Η δράση αυτή περιλαμβάνεται στα πλαίσια της συνεργασίας της  Διοίκησης  της 6ης ΥΠΕ με την Διοίκηση του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αχαΐας  «ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ».

Η έναρξη της δράσης, όπως αναφέρει με ανακοίνωσή της η 6η ΥΠΕ, έγινε στις αρχές του περασμένου Ιουνίου με την εγκατάσταση στο ιστορικό  κτίριο της Ρ. Φεραίου όλου του απαραίτητου ιατροτεχνικού εξοπλισμού Αιμοδοσίας και του επιστημονικού προσωπικού του Κέντρου Αίματος, του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών. Ως στόχος τέθηκε εξ αρχής  η κατάλληλη λειτουργία ως χώρος αιμοληψιών εκτός νοσοκομείου, ώστε να διατηρηθεί η ασφάλεια των υγειονομικών χώρων,  λόγω της πανδημίας.

Η ύπαρξη αίθουσας αιμοδοσίας σε έναν τόσο πολυσύχναστο κεντρικό δρόμο  συμβάλλει στην  καλύτερη προσέγγιση νέων και παλαιότερων αιμοδοτών, λόγω της χωροταξικής εγγύτητας του κέντρου, σε σύγκριση  με την περιοχή του Ρίου, όπου βρίσκεται το Π.Γ.Ν.Π.