Ο δήμαρχος στη συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου Πάτρας για την Υγεία

Ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, με τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου και μέλη της Δημοτικής Αρχής, συμμετείχαν χθες το απόγευμα, στην συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου Πάτρας για την Υγεία, ενάντια στην κυβερνητική πολιτική, που αφήνει αθωράκιστο το Δημόσιο Σύστημα Υγείας συγχωνεύοντας και κλείνοντας κλινικές, Κέντρα Υγείας και Περιφερειακά Νοσοκομεία και ανοίγει διάπλατα τις πόρτες για την άλωση του Συστήματος από τους ιδιώτες επιχειρηματίες. Παράλληλα, μετατρέπει το εμβόλιο από επιστημονικό όπλο, υπέρ της υγείας του λαού, σε μέσο εκβιασμού, απειλών και απολύσεων.

Ο Δήμαρχος στο σύντομο χαιρετισμό του, στους συγκεντρωμένους, ανέφερε τα εξής: «Η Δημοτική Αρχή, χαιρετίζει τις πρωτοβουλίες που παίρνει το Εργατικό Κέντρο της πόλης μας, γιατί είναι πρωτοβουλίες που αφορούν ολόκληρο τον Πατραϊκό λαό. Είναι μάχη, για να υπάρχει Υγεία στο λαό, στους βιοπαλαιστές, αυτούς που χτίζουν την πόλη μας. Για τους κυβερνώντες, η υγεία του λαού είναι κόστος, είναι εμπόρευμα. Γι αυτό και σπεύδουν να στηρίξουν και να ενισχύσουν απλόχερα, τους επιχειρηματικούς ομίλους.

Αφού λοιπόν γνωρίζουμε τις αιτίες που φτάσαμε εδώ σήμερα, πρέπει να συνεχίσουμε και να απαντήσουμε με αγώνα. Να συσπειρωθούμε όλοι μαζί οι φορείς, που φτάσαμε ήδη τους 86, να υπερασπιστούμε το αγαθό που λέγεται υγεία. Θα το διεκδικήσουμε και θα ανατρέψουμε αυτούς που μπαίνουν εμπόδιο στην υγεία και τη ζωή του λαού.

Σήμερα ξεκίνησαν τα σχολεία κι ενώ μέχρι χθες έλεγαν άλλα, σήμερα λένε ότι τα παιδιά είναι υπερμεταδότες του ιού κι όμως δεν έχουν πάρει κανένα μέτρο, ούτε για την καθαριότητα, ούτε για πρόσληψη προσωπικού, ούτε για μείωση του αριθμού των μαθητών ανά αίθουσα.

Με ψίχουλα προσπαθούν να λειτουργήσουν τα σχολεία, γιατί και οι ανάγκες των παιδιών μας γι αυτούς είναι κόστος και εμπόδιο στον πλουτισμό των λίγων που υπερασπίζεται η κυβέρνηση.

Πρέπει να συνεχίσουμε και να δυναμώσουμε τον αγώνα που ξεκίνησε το Εργατικό Κέντρο, γιατί βρισκόμαστε μπροστά σε νέους κινδύνους, όπως το θέμα του εμβολιασμού, που η υποχρεωτικότητα δεν κινείται στην σωστή κατεύθυνση, με την κυβέρνηση να έχει μετατρέψει το θέμα της υγείας σε ατομική ευθύνη, κινδυνεύοντας να αναγάγει σε ηρωισμό το να είναι κάποιος ανεμβολίαστος. Αυτό είναι λάθος.

Πρέπει με μια συνεχή συζήτηση και για την αναγκαιότητα του εμβολιασμού, να γίνει κατανοητό, ότι για την θωράκιση της υγείας, δεν απαιτείται μόνο ο εμβολιασμός, αλλά ένα σύνολο πραγμάτων που πρέπει να γίνουν και δεν γίνονται.

Ο λαός θα σώσει το λαό.

Αγώνας, ανατροπή, αυτός είναι ο δρόμος».