Πρώτο κουδούνι με ημίμετρα

της Κατερίνας Γρ. Σολωμού*

 

«Το πρώτο κουδούνι στα σχολεία, «συνοδεύεται» από ημίμετρα της κυβέρνησης, η οποία φαίνεται ότι δεν διδάχτηκε από τα περυσινά παθήματα που δεν έγιναν μαθήματα…

Η σχολική χρονιά ουσιαστικά ξεκινάει με απροστάτευτα σχολεία, καθώς δεν έχει ληφθεί ούτε ένα μέτρο προστασίας. Πάλι θα έχουμε συνωστισμό στις τάξεις με 20 – 30 μαθητές. Δεν υπάρχει κανένα σχέδιο για αραίωση των μαθητών. Και ενώ μερικούς μήνες πριν αρκούσε ακόμα και ένα κρούσμα για να κλείσει ένα τμήμα, τώρα απαιτείται η απόλυτη πλειοψηφία.

 Όταν θα έχουν κολλήσει δηλαδή μαζικά οι μαθητές τον κορωνοϊό και θα τον μεταφέρουν στις οικογένειές τους!  Κι ενώ οι εμβολιασμοί των μαθητών, αλλά και σημαντικού ποσοστού εκπαιδευτικών, δεν έχουν προχωρήσει και οι εκτιμήσεις των επιστημόνων είναι απαισιόδοξες, η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας βρίσκεται σε πλήρη αδράνεια.

Πριν είναι αργά πρέπει να σταματήσουν οι πειραματισμοί και πρώτιστα να γίνει υποχρεωτικός ο εμβολιασμός των εργαζόμενων στην παιδεία  και να γίνει μαζικός εμβολιασμός των μαθητών.

Να ληφθούν τα αναγκαία μέτρα, έτσι ώστε να λειτουργήσουν τα σχολεία χωρίς προβλήματα (μείωση αριθμού μαθητών ανά τμήμα, προσλήψεις εκπαιδευτικών για την κάλυψη όλων των κενών, έγκυρα τεστ από τον ΕΟΔΥ) κ.α.

Διαφορετικά η κατάσταση (παρότι το απεύχομαι) θα λάβει εκρηκτικές διαστάσεις και οι μαθητές θα πληρώσουν και πάλι την ανεπάρκεια της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας, με αναστολές λειτουργίας τμημάτων, που θα δημιουργήσει νέα μαθησιακά κενά.

*Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Πατρέων, καθηγήτρια Ιατρικής του Πανεπιστημίου Πατρών, υπεύθυνη Υγείας Δυτικής Ελλάδος ΚΙΝ.ΑΛ.

Διαβάστε επίσης