Δήμος Ερυμάνθου: Κανονικά πραγματοποιήθηκε ο αγιασμός στα σχολεία

 

Στον αγιασμό που τελέστηκε στο Νηπιαγωγείο και στο Δημοτικό Σχολείο Φαρρών, καθώς και στα Γυμνάσια- Λυκειακές Τάξεις Φαρρών και Χαλανδρίτσας παρέστη ο Δήμαρχος Ερυμάνθο, Θεόδωρος Μπαρής, ο οποίος ευχήθηκε καλή σχολική χρονιά σε όλους τους μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς.


Ιδιαίτερα στο Νηπιαγωγείο και στο Δημοτικό, ο κ. Μπαρής καλωσόρισε τα «πρωτάκια» που με ενθουσιασμό ξεκινούν το συναρπαστικό ταξίδι στη γνώση, ενώ στα Γυμνάσια- Λυκειακές Τάξεις Φαρρών και Χαλανδρίτσας, ο Δήμαρχος εμφανίστηκε αισιόδοξος για τη θετική έκβαση του αιτήματος που έχει ήδη καταθέσει η δημοτική Αρχή για την έγκριση των ολιγομελών τμημάτων. Επίσης, στο σύντομο χαιρετισμό του προς τους μαθητές, ο Δήμαρχος Ερυμάνθου, τόνισε πως η δημοτική Αρχή βρίσκεται στο πλευρό τους, ιδιαίτερα κι αυτή τη δύσκολη σχολική χρονιά, την οποία επισκιάζει η πανδημία του κορωνοϊού, καλώντας όλα τα μέλη της σχολικής κοινότητας να τηρούν τα υγειονομικά μέτρα για να παραμείνουν όλοι ασφαλείς και τα σχολεία ανοικτά. Μεταξύ άλλων, ανέφερε πως ενισχύθηκε το προσωπικό της καθαριότητας και κάλεσε όλους να συνεργαστούν, επισημαίνοντας πως «προτεραιότητα δική μας, των εκπαιδευτικών σας, αλλά και των γονιών σας είναι η επιστροφή στα θρανία σας με ασφάλεια, αλλά και να παραμείνουν ανοικτά τα σχολεία μας όλη τη σχολική χρονιά. Γι’ αυτό με την ίδια υπευθυνότητα, την οποία επιδείξατε και στο παρελθόν, σας καλώ να τηρήσετε τα υγειονομικά μέτρα για να προστατέψετε τους συμμαθητές σας, αλλά και τις οικογένειές σας. Σας έχουμε εμπιστοσύνη, και είμαι βέβαιος πως θα παραμείνετε προσηλωμένοι στο στόχο σας. Τόσο εγώ προσωπικά, όσο και η δημοτική Αρχή είμαστε στο πλευρό σας, στηρίζοντας κάθε βήμα σας προς την κατάκτηση της κορυφής. Εύχομαι σε όλους καλή, ασφαλή και δημιουργική σχολική χρονιά».

ΝΕΑ ΕΡΓΑ
Εξάλλου, ο κ. Μπαρής αναφέρθηκε και στα έργα που έχει δρομολογήσει η δημοτική Αρχή για την αναβάθμιση της εκπαιδευτικής λειτουργίας. Συγκεκριμένα, τόνισε πως εντός του φθινοπώρου αναμένεται η αξιολόγηση της πρότασης που έχει κατατεθεί για την κατασκευή νέου σύγχρονου διδακτηρίου για το Δημοτικό Σχολείο Φαρρών, αλλά και επέκτασης του κτιρίου στο Νηπιαγωγείο- Δημοτικό Βασιλικού, ενώ όπως είπε, έχουν εγκριθεί και σύντομα θα ξεκινήσουν οι εργασίες για την ενεργειακή αναβάθμιση των σχολικών συγκροτημάτων των Γυμνασίων- Λυκειακές Τάξεις Φαρρών και Χαλανδρίτσας, καθώς και του Δημοτικού- Γυμνασίου Σταυροδρομίου. «Επιδίωξή μας είναι να εκσυγχρονίσουμε τα σχολικά συγκροτήματα του Δήμου μας, ώστε τα παιδιά μας να έχουν πρόσβαση σε αξιοπρεπείς και σύγχρονες εγκαταστάσεις, που δεν θα υπολείπονται σε τίποτε απ’ αυτές των μεγάλων αστικών κέντρων. Το χρωστάμε στη νέα γενιά», κατέληξε ο κ. Μπαρής.
Να σημειωθεί πως στην τελετή του αγιασμού στα σχολεία Φαρρών παρευρέθηκε και ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Διαμαντής Κανελλόπουλος.

 

Διαβάστε επίσης