Συνέχιση της συνεργασίας μεταξύ της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Πατρών και της Στέγης Γραμμάτων «Κωστής Παλαμάς»

ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΔΥΟ ΕΡΓΩΝ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ

H συνέχιση της συνεργασίας  μεταξύ της   Δημοτικής Βιβλιοθήκης - Πολιτιστικός Οργανισμός Δήμου Πατρέων   και της Στέγης Γραμμάτων «Κωστής Παλαμάς», επισφραγίστηκε σήμερα Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 2021, με την υπογραφή ανανέωσης της σύμβασης χρησιδανείου για δύο χρόνια, παραχώρησης των δύο έργων του ζωγράφου Ερνέστου Κάρτερ, -  «Προσωπογραφία Κωστή Παλαμά, 1943. Ελαιογραφία» και «Προσωπογραφία Κωστή Παλαμά, 1948. Σχέδιο με κάρβουνο»  -  με σκοπό την έκθεσή τους  στην Κεντρική Αίθουσα της Στέγης.

Η ανανέωση της σύμβασης,  πραγματοποιήθηκε στο αναγνωστήριο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης, από την πρόεδρο του Πολιτιστικού Οργανισμού Κατερίνα Γεροπαναγιώτη, τον διαχειριστή της Στέγης Γραμμάτων «Κωστής Παλαμάς» κ. Χρήστο Στεφανόπουλο και το μέλος του Δ.Σ. Αρχιτέκτονα κ. Νίκο Μπακρώζη.

Κατά την υπογραφή της σύμβασης και από τις δύο πλευρές τονίστηκε η ανάγκη ανάπτυξης των  συνεργασιών, με σκοπό την  ανάδειξη  και προώθηση του πολιτιστικού αποθέματος του τόπου  μας. 

Εκ μέρους της Στέγης Γραμμάτων « Κωστής Παλαμάς», έγινε γνωστή η πρόθεση για να ολοκληρωθεί η δωρεά με τα «Άπαντα» του Κωστή Παλαμά, ο α’ τόμος των οποίων έχει παραδοθεί ήδη στη Δημοτική Βιβλιοθήκη του Δήμου Πατρέων.

 

Διαβάστε επίσης