Γκάγκα: «Θα είμαστε άτεγκτοι για τα πλαστά πιστοποιητικά – Στους γιατρούς πρέπει να έχουμε εμπιστοσύνη»


Στη Θεσσαλονίκη βρίσκεται από σήμερα η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της ΔΕΘ. Σε σύσκεψη στα γραφεία της 3ης και της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ) με τους Διοικητές και τους Υποδιοικητές της Βόρειας Ελλάδας, αναφέρθηκε στα θέματα της πανδημίας, των εμβολιασμών, αλλά και των πλαστών πιστοποιητικών.

Την ανησυχία της για την πανδημία, το άνοιγμα των σχολείων και τους εμβολιασμούς εξέφρασε από τη Θεσσαλονίκη, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα. Συνοδευόμενη από τον Γενικό Γραμματέα Υπηρεσιών Υγείας, Ιωάννη Κωτσιόπουλο, σε σύσκεψη με τους Διοικητές της Βόρειας Ελλάδας, που πραγματοποιήθηκε με θέμα τα τρέχοντα θέματα στο ΕΣΥ, η αναπληρώτρια Υπουργός μίλησε για την πανδημία, αλλά και την ετοιμότητα των Νοσοκομείων και των δομών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

«Μίλησα με τους διοικητές της 3ης και της 4ης ΥΠΕ με τους οποίους έχουμε μια μακρά σχέση γιατί στην περίοδο της πανδημίας συνεργαζόμασταν συνεχώς. Έχουν γίνει πάρα πολλές διορθωτικές αλλαγές και το Σύστημα Υγείας εδώ τα κατάφερε παρά το πολύ βαρύ δεύτερο κύμα. Νομίζω ότι αυτός ήταν ένας πραγματικός άθλος και για τους ΥΠΕάρχες και για όλους τους συναδέλφους μου υγειονομικούς σε όλες τις βαθμίδες», ανέφερε σε δηλώσεις της.

Επίσκεψη στο «Θεαγένειο» και το «Παπαγεωργίου»

Στη συνέχεια η κα Γκάγκα πήγε στα Νοσοκομεία «Θεαγένειο» και «Παπαγεωργίου», όπου συναντήθηκε με τις Διοικήσεις και τους Διευθυντές και επισκέφθηκε Κλινικές και Εργαστήρια, ενώ το μεσημέρι μετέβη στην Πυλαία, στο υπό κατασκευή κτίριο- δωρεά του Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση- στο οποίο θα στεγαστούν κλινικές ημερήσιας νοσηλείας για ογκολογικούς ασθενείς που υποβάλλονται σε θεραπείες. Ακολούθως, πραγματοποίησε συνάντηση εργασίας στο ΚΕΠΥ-ΕΚΑΒ Βορείου Ελλάδος.

Αναφερόμενη στην πανδημία, η κα. Γκάγκα τόνισε πως η πανδημία αυτή τη στιγμή υπάρχει και «έχουμε αρκετά κρούσματα καθημερινά, φοβόμαστε και έχουμε συνεχώς το νου μας γιατί ανοίγουν τα σχολεία και επειδή έρχεται ο χειμώνας και θα είμαστε σε κλειστούς χώρους. Θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να είμαστε όλοι ασφαλείς: Και οι πολίτες που κινδυνεύουν να αρρωστήσουν και φυσικά οι συνάδελφοί μου που εργάζονται στα Νοσοκομεία και στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας», είπε.

Γκάγκα: «Στους γιατρούς πρέπει να έχουμε εμπιστοσύνη»

Σε σχόλιό της για τα πρόσφατα γεγονότα που αποκαλύφθηκαν με τα πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού και νόσησης στους υγειονομικούς, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας είπε ότι θα υπάρξουν νομικές κυρώσεις:

«Τα πλαστά πιστοποιητικά είναι ένα πρόβλημα που μας στεναχωρεί πάρα πολύ. Νομίζω ότι είναι πολύ λίγα αυτή τη στιγμή και είναι μέσα σε μια διαδικασία που ελέγχονται. Για αυτά που έχουν πιστοποιηθεί, θα υπάρξουν οι νομικές κυρώσεις και θα είμαστε άτεγκτοι, γιατί πραγματικά όλοι πρέπει να ακολουθούν τους κανόνες, αλλά ειδικά οι υγειονομικοί θεωρούμε ότι είναι αυτοί που κατεξοχήν πρέπει να τους έχουμε εμπιστοσύνη. Νομίζω, λοιπόν, ότι είναι πάρα πολύ σημαντικό το Υπουργείο όπου ακούει να το ψάχνει κι όπου πιστοποιείται πρόβλημα θα υπάρχουν οι αντίστοιχες κυρώσεις», τόνισε η ίδια.

πηγή